P&G: Στήριξη επιστημονικών ομάδων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

22 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την θέσπιση του  θεσμού των ερευνητικών χορηγιών της P&G για την έμπρακτη στήριξη της ιατρικής έρευνας στην Ελλάδα σε τομείς της υγείας που υπηρετεί και η εταιρία με τα προϊόντα της όπως Always, Pampers, Oral B.  Οι χορηγίες στην οδοντιατρική (χορηγία «Κουλουρίδη), την γυναικολογία (χορηγία «Παπανικολάου) και την παιδιατρική (χορηγία «Παιδί & Έρευνα»), όλα αυτά τα χρόνια έχουν βοηθήσει περισσότερες από 80 ερευνητικές ομάδες με συνολική επένδυση μεγαλύτερη του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G Ελένη Παπαδημητρίου, σημειώνει τα εξής: «ο θεσμός των Χορηγιών αγγίζει τον τομέα της καινοτομίας που για την P&G ιδιαίτερα στην Ελλάδα αποτελεί πυξίδα, στρατηγική επιλογή και αποστολή.  Όπως επιζητούμε και επενδύουμε στην καινοτομία μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας προκειμένου να φέρνουμε αξία και να ικανοποιούμε τους σύγχρονους καταναλωτές κατά τον ίδιο τρόπο στηρίζουμε την καινοτομία σε άλλους σημαντικούς τομείς στις κοινωνίες που εντασσόμαστε όπως αυτοί που συνδέονται με την υγεία/υγιεινή. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε το εγχώριο ταλέντο στον τομέα της ιατρικής έρευνας βοηθώντας στην επαγγελματική ανάπτυξη κορυφαίων επιστημόνων που πιστεύουμε θα αποτελέσουν κεφάλαιο για το μέλλον.»

Ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιος Κρεατσάς, δήλωσε με τη σειρά του: «Η επιστημονική έρευνα στο χώρο της ιατρικής χρειάζεται τη βοήθεια όλων και η προσφορά του ιδιωτικού τομέα και των εταιρειών είναι απαραίτητη. Πρωτοβουλίες όπως αυτή της P&G για τη στήριξη της γυναικολογικής έρευνας και γενικότερα της έρευνας στην Ιατρική μέσα από Χορηγίες βοηθούν ιδιαίτερα το ερευνητικό έργο των Πανεπιστημιακών Κλινικών και στηρίζουν το πραγματικά εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό μας. Είναι σημαντικό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να μπορούμε να στηρίξουμε τους λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες  και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα προς όφελος παράλληλα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας». Το 1999 η P&G παρουσίασε την χορηγία «Παπανικολάου» για την στήριξη της γυναικολογικής και μαιευτικής έρευνας.

Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει το 1994 με την χορηγία «Κουλουρίδη» που προκηρύχθηκε με σκοπό την ενθάρρυνση και ενδυνάμωση της επιστημονικής έρευνας σε όλους τους τομείς της Οδοντιατρικής. Η χορηγία Κουλουρίδη έχει μια ιδιαίτερη σημασία για το χώρο της οδοντιατρικής καθώς τιμά και απηχεί τις απόψεις του καθηγητή Κουλουρίδη, ενός από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες ερευνητές στο χώρο της οδοντιατρικής παγκοσμίως. Ο καθηγητής και πρόεδρος της οδοντιατρικής σχολής Αθηνών, Γεώργιος Βουγιουκλάκης αναφέρει: «Όλα αυτά τα χρόνια η χορηγία αυτή έχει στηρίξει τουλάχιστον 85 ερευνητικά πρωτόκολλα κάτι που αποτελεί μία πολύ μεγάλη προσφορά στην οδοντιατρική έρευνα αλλά και στην κλινική οδοντιατρική πράξη».

Το 2002, η εταιρεία ολοκλήρωσε αυτή την πρωτοβουλία με την πιο προσφατη χορηγία «Παιδί και Έρευνα» η οποία δίνεται µε σκοπό την ενθάρρυνση και ενδυνάμωση της επιστημονικής έρευνας στους τομείς της Παιδιατρικής.  Ο καθηγητής Παιδιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Χρούσος συμπληρώνει: «Μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί πάνω από 30 επιστήμονες παιδιατρικής έρευνας, χάρη σε αυτή την πολύτιμη πρωτοβουλία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ