Green Angels: Διάκριση στα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος 2016

Με το 2ο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, διακρίθηκε η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, GREEN ANGELS στα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος 2016, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση της Κοινότητας μέσα στον ίδιο μήνα, γεγονός που επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο τη διετή προσπάθεια της επιχειρηματικής αυτής πρωτοβουλίας να προσφέρει λύσεις στον επιχειρηματικό κόσμο με καινοτόμες υπηρεσίες υπό το πρίσμα πολλαπλασιαστικών ωφελειών τόσο για τα λειτουργικά τους κόστη όσο και για το αποτύπωμά τους στο Περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η κοινότητα GREEN ANGELS παρέχει Συμβουλευτικές υπηρεσίες και προσφέρει  πράσινες λύσεις στα Μέλη, με εστίαση σε θέματα στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης σχετιζόμενων με την Κυκλική Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Τα βραβεία, τα οποία υπάγονται  στο ευρύτερο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE),  συνδιοργάνωσε  ο ΠΑΣΕΠΠΕ με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η φετινή Τελετή Βράβευσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, πλήθους βουλευτών και εκπροσώπων Θεσμικών και Επιχειρηματικών Φορέων αλλά και μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Ανάμεσα στους βραβευθέντες συγκαταλέγονται φορείς, οργανισμοί, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, Μη κυβερνητικές οργανώσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών.

Οι General Community Managers της Κοινότητας GREEN ANGELS,  Θεοφάνης Ξουλεής και Ανδρέας Τυράκης δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη βράβευσή μας στα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος και ειδικότερα στην κατηγορία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καθώς αυτός είναι και ο στόχος της συνολικής μας προσπάθειας: να αφυπνίσουμε περιβαλλοντικά το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και να αναδείξουμε οφέλη και πλεονεκτήματα που δύνανται να προέλθουν από την υιοθέτηση ορθών περιβαλλοντικών πρακτικών. Το βραβείο ανήκει σε όλα τα μέλη της Κοινότητας που με την συμμετοχή τους μας εμπνέουν να υλοποιήσουμε το κοινό μας όραμα προς την ανάπτυξη μακρόπνοων στρατηγικών περιβαλλοντικής πολιτικής και δράσης θέτοντας τη χώρα μας σε σύγχρονη τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι σαφές πως οι επιχειρήσεις που βάζουν στο επίκεντρο της στρατηγικής τους το περιβάλλον θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς οι πολίτες ολοένα και περισσότερο θέλουν επιχειρήσεις με κοινωνική υπευθυνότητα που θέτουν την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης στο επίκεντρο της στρατηγικής τους, τόσο με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγουν όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούν.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ