ΓΓΔΥ: Συνάντηση με UNICEF

Στο πλαίσιο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννη Μπασκόζου,  με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κα Σοφία Τζιτζίκου και το Συντονιστή της UNICEF για το προσφυγικό κ.Laurent Chapuis.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος των διενεργούμενων εμβολιασμών με τα εμβόλια κατά της Ιλαράς – Ερυθράς -Παρωτίτιδας (MMR), του πνευμονιόκοκκου (PCV) και του εξαδύναμου κατά της  διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, ηπατίτιδας Β και αιμόφιλου της ινφλουέντζας.

Επισημαίνεται ότι η UNICEF έχει δωρίσει στο Υπουργείο Υγείας 62.000 εμβόλια για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, το οποίο βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου εμβολιασμών.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, αφού ευχαρίστησε τη UNICEF για τη στήριξη που παρέχει στην Ελληνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος, τις προκλήσεις που έχουν προκύψει κατά την υλοποίησή του καθώς και τις ενέργειες που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ