Unicef Ελλάδας: Αποστολή σε καταυλισμό Σύριων στην Ιορδανία

Η UNICEF Ελλάδος βρέθηκε στο μεγαλύτερο καταυλισμό Σύριων προσφύγων στο Ζαατάρι της Ιορδανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος #EmergencyLessons της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF για την εκπαίδευση παιδιών που ζουν σε έκτακτες ανάγκες.

Περίπου 21.500 παιδιά είναι εγγεγραμμένα στα 9 σχολικά συγκροτήματα στο Ζαατάρι. Σήμερα, το 1 στα 4 παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο – 462 εκατομμύρια – ζει σε χώρες που πλήττονται από κρίσεις. Τα 75 εκατομμύρια από αυτά έχουν άμεση ανάγκη από εκπαιδευτική υποστήριξη.

Την αντιπροσωπεία της UNICEF Ελλάδος αποτελούσαν η Πρόεδρος Σοφία Τζιτζίκου, η Μαρί Κυριακού ως Πρέσβειρα της εκστρατείας στην Ελλάδα και η 15χρονη Μαρία Ζούρα ώς Πρέσβειρα Νέων της εκστρατείας στην Ελλάδα. Επισκεφθήκαν μαζί προσφυγικό καταυλισμό στον οποίο ζουν 80.000 πρόσφυγες, ξεναγήθηκαν στις σχολικές τάξεις των προσφυγόπουλων και διαπίστωσαν από κοντά τη δίψα των παιδιών για μάθηση.

Με την εκστρατεία #EmergencyLessons, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης μέσα από αληθινές προσωπικές ιστορίες παιδιών που μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Τα παιδιά αυτά καταβάλλουν αξιέπαινες προσπάθειες για να απολαύσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ