10ο Παραολυμπιακό μετάλλιο για τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη

Η ΜΕΤΚΑ, αρωγός στο πλευρό του Έλληνα Παραολυμπιονίκη κολυμβητή Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, γιορτάζει μαζί με τον αθλητή την κατάκτηση του 10ου προσωπικού του Παραολυμπιακού Μεταλλίου, στα 100μ. ύπτιο, κατηγορίας S13, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Ο Παραολυμπιονίκης, κατέκτησε την τρίτη θέση με επίδοση 1:01.10 σε μια συγκλονιστική κούρσα, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 2ο μετάλλιό της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Ο Χαράλαμπος  ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και πανηγύρισε επάξια την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ο 31χρονος αθλητής, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «Έλληνας Μάικλ Φέλπς», έχει ήδη στο ιστορικό του τρεις επιτυχημένες συμμετοχές σε Παραολυμπιάδες και έχει επιτύχει 16 παγκόσμια ρεκόρ.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης από το 1992 είναι πρωταθλητής Ελλάδος με περισσότερα από 20 πανελλήνια ρεκόρ. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στέφθηκε 6 φορές χρυσός, σημειώνοντας 4 Παγκόσμια ρεκόρ, καταφέρνοντας να διακριθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της διοργάνωσης. Ακολούθησαν οι Παραολυμπιακοί του Πεκίνου με έξι μετάλλια: 2 χρυσά και συγχρόνως 2 παγκόσμια ρεκόρ, τρία ασημένια και ένα χάλκινο.

Η ΜΕΤΚΑ συγχαίρει θερμά τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη για τη σημαντική του διάκριση, αλλά κυρίως για τη θέληση, το ήθος και τον αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια για να ανεβάζει την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο του αθλητισμού παγκοσμίως και δηλώνει υπερήφανη που συμμετείχε στην προσπάθεια του αθλητή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Περισσότερες πληροφορίες για τους αθλητές και τη συμμετοχή τους στους αγώνες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: http://athlites.metka.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ