Tetra Pak: Έρχεται πιο κοντά στο στόχο για 100% ανανεώσιμες συσκευασίες

Η Tetra Pak® ανακοινώνει τη διάθεση μιας νέας έκδοσης της συσκευασίας Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge, με καπάκι Bio-based LightCap™ 30κατασκευασμένο από βιολογικά υλικά. Αυτή είναι η πρώτη ασηπτική χάρτινη συσκευασία στον κόσμο, η οποία κερδίζει την ανώτατη πιστοποίηση της Vinçotte σχετικά με τη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών.

Η πλαστική μεμβράνη και το καπάκι που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της νέας συσκευασίας έχουν βιολογική προέλευση, καθώς βασίζονται σε πολυμερή τα οποία προέρχονται από ζαχαροκάλαμο.

Αν σε αυτά προστεθεί και το χαρτόνι, το συνολικό ποσοστό των ανανεώσιμων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της συσκευασίας υπερβαίνει το 80%, ποσοστό που αποτελεί και το όριο για την πιστοποίηση τεσσάρων αστέρων της Vinçotte, της βελγικής εταιρείας η οποία αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως η πλέον ειδική στον υπολογισμό της χρήσης ανανεώσιμων πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων συσκευασίας.

Η νέα συσκευασία διακρίνεται, επίσης, και για το ανθρακικό της αποτύπωμα το οποίο, σύμφωνα με ανεξάρτητη ανάλυση του κύκλου ζωής διαφόρων συσκευασιών που διενήργησε το σουηδικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (IVL), φθάνει να είναι μέχρι και 17% μικρότερο από το αντίστοιχο μιας τυπικής συσκευασίας.

«Η αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων υλικών, δηλαδή υλικών που προέρχονται από φυσικές πηγές και μπορούν να ανανεώνονται σε βάθος χρόνου, παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της ανεπάρκειας των πρώτων υλών και της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο κ. Philippe Dewolfs, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης της Vinçotte.

«Η νέα συσκευασία της Tetra Pak είναι η πρώτη ασηπτική χάρτινη συσκευασία που έχουμε πιστοποιήσει μέχρι σήμερα και η οποία πληροί τα κριτήρια της πιστοποίησης τεσσάρων αστέρων.»

Ο κ. Charles Brand, Product Management & Commercial Operations τηςTetra Pak δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των καταναλωτών που θέλουν να κάνουν περισσότερα για τον πλανήτη και παράλληλα θέλουν να βλέπουν και τις εταιρείες να βοηθούν. Με την πιστοποίηση της Vinçotte, η νέα συσκευασία της Tetra Pak προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη βάση επικοινωνίας με τους καταναλωτές και τους βοηθά να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους.»

«Ο τελικός μας στόχος είναι η παραγωγή όλων των συσκευασιών Tetra Pak να βασίζεται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες, η διαχείριση των οποίων θα γίνεται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Η παρουσίαση της νέας συσκευασίας Tetra Brik Aseptic 1000 Edge με το καπάκι Bio-based LightCap 30 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια.”

Η τελευταία έκδοση της συσκευασίας Tetra Brik Aseptic 1000 Edge με bio-based LightCap 30 είναι διαθέσιμη στους πελάτες της Tetra Pak σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση της δεν απαιτεί καμία πρόσθετη επένδυση από την πλευρά των πελατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ