Interamerican: «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, στο Olive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, με θέα την Ακρόπολη, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ιστορικής παράστασης – αφιερώματος στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ».

Εκπρόσωποι Τύπου, συντελεστές καθώς και οι χορηγοί της εκδήλωσης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Χρ. Λαμπράκης», στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Τον λόγο πήραν οι βασικοί συντελεστές της παράστασης: Γιώργος Λιάνης, Σοφία Σπυράτου, Παναγής Μπαρμπάτης και Γιώργος Μπλάνας, οι οποίοι μαζί με τον Μιχάλη Αδάμ ανέλαβαν να υλοποιήσουν την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για τη δημιουργία μιας ιστορικής παράστασης που θα αποδίδει τα αριστουργήματα του μεγάλου συνθέτη σε νέα ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα και χορωδία.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η χορηγός INTERAMERICAN έχει συνδεθεί με την ιδέα να επιζήσει και να συνεχίσει να εμπνέει τις νεώτερες γενιές το έργο του Μίκη, σε μια εποχή λήθης και άγνοιας. Η εταιρεία υποστηρίζει από το 2007 και κάθε χρόνο και τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» σε συναυλίες της, συνδυάζοντάς τες με κοινωνικές πρωτοβουλίες, ενώ έχει αναλάβει την υποστήριξη και εκδοτικού έργου για τον εμβληματικό συνθέτη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιος, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων, σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση του διακεκριμένου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Εκτός από τους σολίστ και τη συμφωνική μαντολινάτα, που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της παράστασης, οι 300 περίπου χορωδοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το ιστορικό πολιτιστικό γεγονός, οι οποίοι προέρχονται από δέκα χορωδίες, από όλη την Ελλάδα.

Τα κείμενα διαβάζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παππαδοπούλου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός. Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ