Στο Αίγιο η Εκστρατεία HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation

Η πόλη του Αιγίου θα αποτελέσει τον 11ο σταθμό της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017 με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει μαθητές και δασκάλους για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας και να εμπνεύσει τα νέα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Οι δράσεις στο Αίγιο έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας, ενώ η περιβαλλοντική έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» από 14 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2017.

Σε συνεργασία με τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες του προγράμματος 700 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Αιγιάλειας καθώς και 300 μαθητές από σχολεία της Πάτρας, που ήδη υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τη θάλασσα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 και θα παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15.00.

Τέλος, προγραμματίζεται Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την 1η Μαρτίου, καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας και άλλους τοπικούς φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ