Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Λήξη υποβολής των αιτήσεων

Ο πέμπτος κύκλος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) έκλεισε με έναν αριθμό ρεκόρ από επιχειρηματίες να καταθέτουν αίτηση – σχεδόν 15% περισσότεροι από το 2016. Φέτος, περισσότεροι από 1.250 εκκολαπτόμενοι και έμπειροι επιχειρηματίες διεκδικούν χρηματοδότηση ύψους € 1.250.000, καθοδήγηση, καθώς και ένα ευρύ φάσμα  υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, που προσφέρονται από το ΕΒΕ και το δίκτυο των υποστηρικτών του. Έχοντας δημιουργηθεί το 2012 από τον Όμιλο Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το Βραβείο έχει ανακηρύξει μέχρι σήμερα 14 νικητές και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων του ΕΒΕ 2017, οι  ψηφιακές και δημιουργικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφορικής έχουν την ισχυρότερη εκπροσώπηση (22% των αιτούντων), με τον τουρισμό να έρχεται δεύτερος (14%). Υπάρχουν διάφοροι επιχειρηματικοί τομείς που συγκέντρωσαν έναν μη αναμενόμενο αριθμό αιτήσεων φέτος, όπως η γεωργία, τα φαρμακευτικά προϊόντα και η ειδική αγωγή. Επίσης αξιοσημείωτη για το ΕΒΕ του 2017 είναι η μεγάλη συμμετοχή από την περιφέρεια, με σχεδόν το 35% των αιτήσεων να προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Σχολιάζοντας τις συμμετοχές της φετινής χρονιάς, ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Ο πέμπτος κύκλος συμμετοχής για το βραβείο έχει μόλις κλείσει και ανυπομονούμε για την σε βάθος ανάλυση αυτών των επιχειρηματικών σχεδίων. Ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τολμούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν τη διαφορά και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε ένα και την κάθε μία από αυτούς. Τώρα είναι η στιγμή για την κριτική επιτροπή να αναλάβει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης και να αποφασίσει ποια επιχειρηματικά σχέδια έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν και να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία.”

Ο φετινός διαγωνισμός ενισχύθηκε από ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΒΕ που περιλάμβανε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις γύρω από τη νεοφυή επιχειρηματικότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και ένα διαδραστικό διαδικτυακό σεμινάριο (webinar). Ο στόχος του προγράμματος ήταν να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Βραβείο και να υποστηρίξει τους διαγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων. «Θέλαμε όλοι, ανεξάρτητα από την επιχειρηματική τους εμπειρία, να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα βραβείο και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους», προσέθεσε ο κ. Νούσιας.

Οι φιναλίστ του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017 θα ανακοινωθούν το Μάιο και οι νικητές στις αρχές Ιουνίου του 2017, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ