Στρατηγικές δράσεις για την οδική ασφάλεια

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» φιλοξενήθηκε στη χώρα μας ο πρόεδρος του Γερμανικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας (Deutsche Verkehrswacht – DVW) και πρώην Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας κ.Kurt Bodewig καθώς και ο Διευθυντής του Βελγικού Ιδρύματος για τους Νέους Οδηγούς (Responsible Young Drivers – RYD) κ.Johan Chiers.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαμόρφωση και εφαρμογή περαιτέρω στρατηγικών και δράσεων που θα προωθήσουν πρακτικά και με αυξημένη αποτελεσματικότητα την Οδική Ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κος Bodewig «Το Ι.Ο.ΑΣ. και η DVW σχεδιάζουμε νέες δράσεις για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να ανταλλάξουμε γνώση και καλές πρακτικές».

Στη διάρκεια της παραμονής του ο κος Bodewig και η κα Μυλωνά συναντήθηκαν με το Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, το Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και Στελέχη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ.Bodewig δεσμεύτηκε να συμβάλλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας μέσω του Ι.Ο.ΑΣ. για την υλοποίηση προγραμμάτων ασφαλούς κυκλοφορίας των παιδιών και των νέων. Ήδη μερικά απ’ αυτά τα προγράμματα το Ι.Ο.ΑΣ. τα πραγματοποιεί σε σχολεία όλης της χώρας.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο κος Bodewig δήλωσε ότι φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις δράσεις που αναπτύσσει το Ινστιτούτο όπως και από το Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety και φιλοξενείται στις Εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κόσμου, τονίζοντας ότι ακόμα και μία χώρα με μεγάλη παράδοση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής –όπως η Γερμανία- μπορεί να αντλήσει από το Ι.Ο.ΑΣ. χρήσιμα διδάγματα και καινοτομικές προσεγγίσεις στην επιμόρφωση και ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια. “Είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας που έχει δημιουργήσει το Ι.Ο.ΑΣ. στην Αθήνα. Η Ελλάδα χρειάζεται οργανισμούς που είναι δεσμευμένοι στους στόχους τους. Το Ι.Ο.ΑΣ. και η Πρόεδρος του κα Δανέλλη-Μυλωνά είναι άξιοι συγχαρητήριων. Δεν στοχεύουν μόνο στην υποστήριξη και προώθηση δράσεων αλλά και στην έρευνα, την εκπαίδευση και στις πρωτοβουλίες για την πρόληψη αι τη μείωση των τροχαίων”.

Οι δράσεις του AVENUE, που περιλαμβάνουν εκπαίδευση, ενημερωτικές εκστρατείες, διαδραστικά προγράμματα, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις και εθελοντισμό, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων τόσο στη χώρα μας όσο και στις χώρες της Ε.Ε.  Φιλοδοξούμε πως το  έργο αυτό θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την κοινωνική ευημερία αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας, δεδομένου ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πάνω από 2.000 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους, ενώ 17.000 ακόμη τραυματίζονται και οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν με μόνιμες αναπηρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ