Coca-Cola Hellenic:Στους ηγέτες βιωσιμότητας για 5η συνεχή χρονιά

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Hellenic), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιάλωσης των προϊόντων της The Coca-Cola Company στον κόσμο, συμπεριλήφθηκε στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) για το έτος 2012. Είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

Η Coca-Cola Hellenic είναι μία από τις μόλις τέσσερις εταιρείες παραγωγής αναψυκτικών που απέσπασαν μια θέση στον παγκόσμιο δείκτη DJSI World Index και μία από τις δύο εταιρείες αναψυκτικών που αναφέρονται στο δείκτη DJSI Europe.

Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Coca-Cola Hellenic, δήλωσε τα εξής: «Η παρουσία μας στους δείκτες Dow Jones Sustainability Indexes για πέμπτη συνεχή φορά, αποδεικνύει πόσο σημαντικά είναι τα θέματα της βιωσιμότητας για την  εταιρεία μας.  Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας εξαιτίας του σημαντικού της ρόλου αλλά και της αξίας που δημιουργεί σε όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους. Η βελτίωση της βαθμολογίας μας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας μας να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι

Οι δύο δείκτες Dow Jones αξιολογούν τις 2.500 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο βάσει ανάλυσης των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδόσεών τους (με κριτήριο τη χρηματιστηριακή τους αξία). Μόνο οι εταιρείες που ανήκουν στο 10% των κορυφαίων επιτυγχάνουν την ένταξή τους, αφού αξιολογηθούν βάσει γενικών και κλαδικών θεμάτων.

Η συνολική βαθμολογία της Coca-Cola Hellenic το 2012 ανήλθε σε 79%, δηλαδή αύξηση 2% σε σύγκριση με τη βαθμολογία του προηγούμενου έτους. Στον τομέα των αναψυκτικών, η Coca-Cola Hellenic έλαβε τις υψηλότερες βαθμολογίες στο δείκτη DJSI Europe Index στις εξής κατηγορίες: Διαχείριση σχέσεων με πελάτες (94%), Υγεία και διατροφή (84%), Περιβαλλοντική διαχείριση/Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης (93%), Στρατηγική για την προστασία του κλίματος (93%), Υποβολή περιβαλλοντικών εκθέσεων (88%), Συσκευασία (100%), Υποβολή κοινωνικών εκθέσεων (86%) και Αξιοποίηση ταλέντων (68%).

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδίωξης της Coca-Cola Hellenic για εκπλήρωση των στόχων της για τη βιωσιμότητα, η εταιρεία έχει εκφράσει τη μακρόχρονη δέσμευσή της στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ, συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη FTSE4Good από το 2000, και συνεργάζεται με περισσότερους από 200 οργανισμούς εκπροσώπησης ενδιαφερόμενων παραγόντων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ