ΑΚΤΙΝΑ: Η πρώτη Ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Climate Neutral Now των Ηνωμένων Εθνών

Η ΑΚΤΙΝΑ, η πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία στον τομέα τροφίμων, στο πλαίσιο της
περιβαλλοντικής στρατηγικής της συμμετέχει ενεργά από το 2014 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Foodprint Life με στόχο τον προσδιορισμό, ποσοτικοποίηση και εφαρμογή μέτρων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα στη βιομηχανία τροφίμων. Κατά τη υλοποίηση αυτού του προγράμματος και άλλων περιβαλλονιτκών πρωτοβουλιών, η ΑΚΤΙΝΑ τα τελευταία 3 χρόνια υπολόγισε το αποτύπωμα άνθρακα της και εφήρμοσε μέτρα μείωσής του.

Οι εκπομπές CO2 της εταιρείας το 2016 ανήλθαν σε 191 τόννους. Με μέτρα όπως η ανανέωση του στόλου οχημάτων, αλλαγή των συμβατικών φωτιστικών με τεχνολογία LED, ευαισθητοποίηση του προσωπικού, κ.λ.π., οι εκπομπές CO2 ανά πωλήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 13%, από 20,26 κιλά ανά 1.000€ πωλήσεων το 2013 σε 17,63 κιλά το 2016.

Παράλληλα, η ΑΚΤΙΝΑ συμμετέχει από το 2017 στο πρόγραμμα Climate Neutral Now των
Ηνωμένων Εθνών (Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές)
επιτυγχάνοντας ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα με την αγορά πιστοποιημένων αντισταθμίσεων εκπομπών CO2 για το σύνολο των εκπομπών της, από έργο παραγωγής ενέργειας με ανεμογεννήτριες στην Ινδία.

Ο κύριος Νίκος Σακελλαριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: “Η περιβαλλοντική υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Είμαστε ιδαίτερα ικανοποιημένοι που είμαστε η η πρώτη Ελληνική εταιρεία η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες όπως η Microsoft, Marks & Spenser, Adidas και Sony, καθώς και η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα των τροφίμων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα”.

Ο κύριος Niclas Svenningsen, Manager, Strategy and Relationship Management, από την
Γραμματεία της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές είπε: “Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την εταιρεία ΑΚΤΙΝΑ στο πρόγραμμα μας, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία από την Ελλάδα η οποία αποτύπωσε τις εκπομπές CO2, εφαρμόζει μέτρα μείωσης τους, και πέτυχε τον στόχο του ουδέτερου αποτυπώματος σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Climate Neutral Now. Ελπίζουμε να καλωσορίσουμε και άλλες εταιρείες από την Ελλάδα στην πρωτοβουλία μας και συγχαίρουμε την ΑΚΤΙΝΑ για την δέσμευση και το όραμά της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ