Chivas Venture: Ανακηρύχτηκε η νικήτρια εταιρεία του παγκόσμιου διαγωνισμού

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο πολυαναμενόμενος τελικός του Chivas Venture στο Los Angeles, όπου ανακηρύχθηκε ο μεγάλος νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας που κέρδισε χρηματοδότηση ύψους $400.000, η επιχείρηση Siam Organic από την Ταϊλάνδη, που παρέχει κατάρτιση στους αγρότες για διεθνώς πιστοποιημένες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας βοηθώντας τους να αυξήσουν τα κέρδη τους κατά 14 φορές. Στην κριτική επιτροπή, ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες του οικοσυστήματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας ήταν και ο Alexandre Ricard, CEO της Pernod Ricard, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας Halle Berry, η οποία ανακοίνωσε και το νικητή και οι ηθοποιοί Javier Bardem & Don Cheadle.

Η Halle Berry έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές κατά τη διάρκεια της βραδιάς: «Αυτοί οι κοινωνικοί επιχειρηματίες είναι οι σύγχρονοι ήρωές μας. Παλεύουν πραγματικά εκεί έξω για  να πετύχουν μια αλλαγή στον κόσμο και χρησιμοποιώντας όλους τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους, δουλεύουν σκληρά για να συγκεντρώσουν χρήματα για την εξέλιξη της επιχείρησης τους, που έχει στόχο να προσφέρει στην κοινωνία.»

Για 3η χρονιά, το Chivas Venture έδωσε τη δυνατότητα σε 30 φιναλίστ από 6 ηπείρους να διαγωνιστούν για ένα μέρος της χρηματοδότησης του $1 εκατ. Η ελληνική startup Ladd//roller, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο τελικό και ο συν-ιδρυτής της Μάριος –Ερμής Πετρωτός είχε την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία της παρουσίασης μπροστά στη διεθνή κριτική επιτροπή. Ο κ. Πετρωτός δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στο Chivas Venture ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τη Ladd//roller, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να προβάλουμε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς το έργο μας, με επίκεντρο τα άτομα με αναπηρία, όπως επίσης και σημαντική εμπειρία για τα επόμενα βήματα μας

Ο Γιάννης Βιδιαδάκης, Marketing Manager Chivas Regal ανέφερε σχετικά: «Η επένδυση στο όραμα για ένα καλύτερο κόσμο είναι μια αξία εδραιωμένη στην καρδιά της κληρονομιάς του Chivas Regal και είμαστε περήφανοι που με την πρώτη χρονιά της συμμετοχής της Ελλάδας στο διαγωνισμό Chivas Venture, καταφέραμε να γνωστοποιήσουμε στο κοινό τη δράση σημαντικών ελληνικών start ups, όπως η Ladd//roller που μας εκπροσώπησε στον παγκόσμιο τελικό, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια εντός και εκτός Ελλάδας. Το Chivas Regal θα παραμείνει και αυτή τη χρονιά πιστό στη δέσμευση του να εμπνέει και να στηρίζει τις μελλοντικές γενιές επιχειρηματιών που ονειρεύονται ένα καλύτερο κόσμο και ως χώρα θα συμμετέχουμε ξανά με στόχο να αναδείξουμε ακόμη περισσότερες κοινωνικές επιχειρήσεις.»

To Chivas Venture, διανύει την τρίτη χρονιά του και έχει μέχρι σήμερα λάβει περίπου 6.000 αιτήσεις από startups που χρησιμοποιούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Τα $2 εκατ. που διατέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων, των οποίων το έργο έχει ωφελήσει περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Ο κόσμος όπως τον έχουν οραματιστεί οι 30 φετινοί φιναλίστ περιλαμβάνει πρωτεϊνικές ράβδους που κατασκευάζονται από γρύλους, παπούτσια που παράγονται από σκουπίδια, τοίχους από βρύα που καθαρίζουν τον αέρα της πόλης και ανθρώπινα απόβλητα που μετατρέπονται σε οικονομικά καύσιμα μαγειρέματος.

Οι συμμετοχές για το Chivas Venture 2018 στην Ελλάδα θα ανοίξουν στις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ