Σε νέο αιολικό πάρκο 12 MW επενδύει η Δέλτα Τεχνική

Η Δέλτα Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ανακοίνωσε μια νέα επένδυση σε σταθμό παραγωγής ενέργειας που θα αξιοποιεί τη δύναμη του ανέμου.

Η επένδυση αφορά σε ένα νέο αιολικό πάρκο ισχύος 12 Mega Watt. Πιο συγκεκριμένα η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Εκπόνηση μηχανολογικών και λοιπών κατασκευαστικών μελετών
  • Διαδικασίες χρηματοδότησης
  • Οικοδομικές εργασίες
  • Επιλογή εξοπλισμού και υλικών
  • Υλοποίηση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών
  • Διασύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Κατόπιν σχετικής άδειας που έχει ήδη εκδοθεί, ο νέος αιολικός σταθμός θα περιλαμβάνει 6 ανεμογεννήτριες και θα υλοποιηθεί στον νομό Μεσσηνίας.

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του αιολικού πάρκου εκτιμάται ότι θα είναι ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 9.000 νοικοκυριών (ήτοι μιας πόλης με πληθυσμό αντίστοιχο π.χ. της Σπάρτης).

Όπως δήλωσε σχετικά ο κος Αναστ. Δεληγιώργης, πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Τεχνική «…η κυριότερη από τις εταιρικές αξίες μας ήταν ανέκαθεν ο σεβασμός προς το περιβάλλον. Τη φιλοσοφία αυτή εφαρμόζουμε σε όλα τα έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριοποίησής μας στην αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, το νέο αιολικό πάρκο της Δέλτα Τεχνική θα παράγει πράσινη ενέργεια η οποία θα αποτρέψει την έκλυση στην ατμόσφαιρα βλαβερών ρύπων και άνω των 30.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα! Αυτή η ελάχιστη συμβολή μας στην προώθηση της πράσινης ενέργειας αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου».

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την προσήλωσή του στις εφαρμογές των ΑΠΕ ο όμιλος Δέλτα Τεχνική -μια από τις κατεξοχήν “πράσινες” επιχειρήσεις στην Ελλάδα- ολοκλήρωσε πέρυσι την κατασκευή και έθεσε σε λειτουργία με επιτυχία, έναν πιλοτικό σταθμό αιολικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή ισχύος 1,6 MW στην περιοχή των Τεμπών. Για το έργο αυτό που ήδη λειτουργεί, χρησιμοποιήθηκαν ανεμογεννήτριες ισχύος 800 KW έκαστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ