Bραβεία THALES

Στον όμιλο ΟΤΕ απενεμήθη το Βραβείο THALES, η Κορυφαία Διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κατά τη διάρκεια της απονομής των επιχειρηματικών Βραβείων ΤHALES – CEO & CSR 2012, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/9/2012,  στο πλαίσιο του  συνεδρίου CEO & CSR Money Conference 2012,  από τα Money Conferences και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ της Ethos Media.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Ευτυχία: Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας κρατών και επιχειρήσεων», όπου παρουσιάστηκαν  καινοτόμα μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των κρατών τα οποία προσανατολίζονται στην υιοθέτηση ποιοτικών δεικτών μέτρησης της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δρ Christian Kroll, Research Fellow, Jacobs University & University of Bremen, στην ομιλία του «Η κρίση είναι μία ευκαιρία να αναδειχθεί ο καλύτερος εαυτός μας» αναλύοντας στη συνέχεια τη μέτρηση της ευτυχίας μέσω του World Happiness Report του ΟΗΕ και του Better Life Index του ΟΟΣΑ. Στην περίπτωση της Δανίας που θεωρείται η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη ευτυχίας στην Ευρώπη και η δεύτερη παγκοσμίως αναφέρθηκε η Mette Knudsen, Πρέσβειρα της Δανίας, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στα  ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά δημόσιας διαφθοράς, ενώ  ο δρ Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρθηκε στις «φιλοσοφικές αντιλήψεις της ευτυχίας».
Στο πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα «Εναλλακτικά συγκριτικά μοντέλα μέτρησης της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των κρατών» αναλύθηκε η έννοια του  Gross National Happiness (Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία) και πως μπορεί να εφαρμοστεί στα σύγχρονα κράτη του δυτικού κόσμου.

Στο δεύτερο πάνελ του συνεδρίου αναλύθηκαν οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ευτυχία του ανθρώπου στην εργασία, οι μέθοδοι μέτρησης του ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος και η σημασία της ευτυχίας στη μακροημέρευση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν στοιχεία για την κοινωνική δραστηριότητα των επιχειρήσεων σε τομείς όπως:  προστασία φυσικού περιβάλλοντος, φιλανθρωπία, ΑΜΕΑ, ΜΚΟ, εκστρατείες κατά του καπνίσματος, AIDS κλπ. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα κοινωνικά προγράμματα:  «11 Χρόνια Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE», «Αναπτύσσοντας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε μια Φαρμακευτική Εταιρία»( Novartis Hellas ) «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Από τη Φιλανθρωπία στη Στρατηγική και Επιχειρησιακή Πρακτική» (Όμιλος Μυτιληναίος),  «Τοπικές Κοινωνίες & Υπεύθυνη Επιχείρηση»(Ελληνικά Πετρέλαια)  και «Προσωπική Βοήθεια και Πρωτοβάθμια Υγεία: μια πρακτική υψηλής κοινωνικής αξίας με χαμηλό προϋπολογισμό» (Όμιλος Interamerican ).

Το συνέδριο κορυφώθηκε με την απονομή των επιχειρηματικών βραβείων THALES – CEO & CSR 2012 που αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό αναγνώρισης των εταιρειών και των στελεχών, που ξεχώρισαν κατά το 2011 για την έμπρακτη προσφορά και δραστηριότητά τους σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το περιοδικό CSReview ,το csrnews.gr , το εβδομαδιαίο newsletter CSRweek και το περιοδικό adbusiness, της DIRECTION Εκδοτικός Οργανισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ