Η DHL για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Η DHL Express, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού ολόκληρου του ομίλου της Deutsche Post, συμμετείχε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου σε μια ενέργεια ενημέρωσης πολιτών στο Δήμο Αλίμου. Υπάλληλοι της εταιρείας πραγματοποίησαν διανομή ενημερωτικού υλικού στην αγορά του Αλίμου, ενημερώνοντας τους πολίτες και τα καταστήματα της περιοχής για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, την κάρτα Δημότη και τα οφέλη της για τους πολίτες, καθώς και για τα προγράμματα εθελοντισμού στα οποία ο δήμος Αλίμου καλεί τους δημότες να συμμετέχουν.

Ο κ. Ανδρέας Κονδύλης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Κοινωνικών Υπηρεσιών & Εθελοντισμού του Δήμου Αλίμου δήλωσε: «Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη DHL και τους εθελοντές της που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη. Οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες. Είναι η ώρα της πράξης. Όποιος έχει ανάγκη, να μην ντραπεί να ζητήσει βοήθεια. Όποιος μπορεί να προσφέρει, να το κάνει αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη

Από την πλευρά της DHL Express, o κ. Ελευθέριος Σαμαράς – Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας – δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε την περιοχή του δήμου Αλίμου, πραγματικά ως γειτονιά μας και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη θερμή συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας σε μία τόσο ξεχωριστή δράση. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βοηθήσαμε στην προσπάθεια του δήμου για την επικοινωνία κοινωφελών δράσεων στους δημότες».

Η ενέργεια αυτή αποτελεί την τρίτη δράση εθελοντισμού που πραγματοποιεί η DHL Express  σε τοπικό επίπεδο (τα κεντρικά γραφεία της DHL Express βρίσκονται στο  δήμο Αλίμου), ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους συνεργάτες της να λάβουν μέρος.

Τα δύο προηγούμενα προγράμματα ήταν η πραγματοποίηση – για δεύτερη συνεχή χρονιά – του προγράμματος εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αλλά και η δράση συλλογής και προσφοράς βιβλίων από τους εργαζόμενους σε κοινότητες που έχουν σχετικές ανάγκες. Όλες οι παραπάνω δράσεις χαρακτηρίστηκαν από την εντυπωσιακή συμμετοχή των εργαζομένων.

Η  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού πραγματοποιείται από τον Όμιλο Deutsche Post DHL για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανταποκρινόμενη σε τοπικές ανάγκες και αξιοποιώντας τις εργασιακές σχέσεις των ομάδων κάθε χώρας με τοπικούς οργανισμούς. Το 2011, πάνω από 60.000 εθελοντές από 130 χώρες και γεωγραφικές περιοχές εργάστηκαν σε περίπου 600 προγράμματα, υπογραμμίζοντας τη σημαντική διάσταση του εθελοντισμού στο πλαίσιο των σχέσεων του προσωπικού της εταιρείας αλλά και ως τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου. Με κεντρικό μήνυμα «Living Responsibility», οι εθελοντικές δράσεις κινούνται στα πλαίσια τριών προγραμμάτων του Ομίλου: GoGreen (δράσεις για το περιβάλλον) GoHelp (δράσεις για διαχείριση καταστροφών) and GoTeach (δράσεις για την εκπαίδευση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ