Polyeco: Έργα του PCAI στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) ανακοινώνει τη σύμπραξή του για πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φέτος θα συμμετέχει προβάλλοντας 10 έργα video art.

Πιο συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα >>Film Forward του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκτός άλλων, 10 έργα video art Ελλήνων και ξένων δημιουργών, επιλεγμένα από τη συλλογή του PCAI.

Θέματα όπως η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό αλλά και το τεχνητό περιβάλλον, οι μελλοντικές λύσεις αλλά και προκλήσεις που εισάγει η τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά και έννοιες όπως αυτές της ανακύκλωσης, της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και της επεξεργασίας τοξικών αποβλήτων παρουσιάζονται με αλληγορικό ή και ευθύ τρόπο από τους καλλιτέχνες δια μέσου της κινούμενης εικόνας, με στόχο να αφυπνίσουν και να προβληματίσουν το θεατή.

Η συγκεκριμένη σύμπραξη του PCAI με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έναν αναγνωρισμένο θεσμό διεθνούς εμβέλειας με πολυάριθμους επισκέπτες, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον και τη βιώσιμη διαχείριση του μέσω των Τεχνών, κάτι που αποτελεί βασικό άξονα του σκοπού του Polyeco Contemporary Art Initiative.

Εκδήλωση της Polyeco στην οικία Τέλλογλου

Με αφορμή την παρουσίαση της Συλλογής των έργων κινούμενης εικόνας (moving image) της Πρωτοβουλίας της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη (Polyeco Contemporary Art Initiative – PCAI ), στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οικία Τέλλογλου άνοιξε τις πόρτες της για μία εκδήλωση για τους φίλους και συνεργάτες της εταιρείας POLYECO A.E. στη Θεσσαλονίκη. Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της Polyeco, κ. Ιωάννης Καρακόλης, ενώ ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, ο οποίος αναφέρθηκε στο  PCAI, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε η  POLYECO στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, αλλά και στη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και στην εξωστρεφή επενδυτική δραστηριότητα  που σημειώνει τα τελευταία χρόνια, καθιερώνοντας την ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Τη συμμετοχή του PCAI,  στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, χαιρέτησε και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη βαθιά σχέση ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη και τον κινηματογράφο καθώς και την ιδιαιτερότητα των έργων κινούμενης εικόνας της Συλλογής του PCAI με έργα που έχουν δημιουργήσει σπουδαίοι διεθνείς και Έλληνες Σύγχρονοι καλλιτέχνες. Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Elise Jalladeau.

Σημειώνεται ότι οι προβολές των έργων της συλλογής του PCAI στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα λάβουν χώρα την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ