CSR HELLAS: Παρουσιάζει το Πρόγραμμα GEFYRA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ημερίδα με θέμα «Γεφυρώνοντας το χάσμα δεξιοτήτων: Το πρόγραμμα GEFYRA», που το CSR HELLAS πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με τα μέλη του, συνδυάζοντας όσα προβλέπονται τόσο στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Pact for YouthEP4Y) όσο και στο πρόγραμμα Eu Talent.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση για το θέμα του χάσματος δεξιοτήτων, η παρουσίαση του προγράμματος και η πρόσκληση προς επιχειρήσεις και τους φορείς για συνεργασία στο Πρόγραμμα και δέσμευση σε παροχή ποιοτικών θέσεων εργασίας στους 3 άξονες (μαθητεία, πρακτική άσκηση, επαγγελματική κατάρτιση).

Στο πρώτο από τα δύο panels της ημερίδας, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του CSR Europe και του CSR HELLAS είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολιτικές και πρωτοβουλίες αλλά και να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις σχετικά με τα παραπάνω αναφερόμενα προβλήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Στο δεύτερο panel, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές επιχειρήσεων παράλληλα με τις εμπειρίες νέων που επωφελήθηκαν από αυτές και ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο σχετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεργασίας όλων των ενδιαφερομένων πλευρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χάσματος δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους στόχους του Προγράμματος για παροχή ποιοτικών θέσεων πρακτικής/μαθητείας/επαγγελματικής κατάρτισης, στην ανάγκη συμβολής των επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα,  στη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και στην υποστήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε μια ΜμΕ».

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τo CSR Hellas θα παρουσιάσει το GEFYRA στις Βρυξέλλες, στην 1η μεγάλη πανευρωπαϊκή  Συνάντηση Κορυφής Επιχειρήσεων-Εκπαίδευσης (1st European Business-Education Summit) της 23ης Νοεμβρίου 2017, ως το εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διετία 2017-2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ