LeasePlan: Ανακοίνωσε πιλοτικό πρόγραμμα για ηλεκτρικά οχήματα

Η LeasePlan Corporation N.V. ανακοίνωσε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP23), που γίνεται στη Βόννη, την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρικών οχημάτων για επιχειρήσεις.

Η έναρξη του προγράμματος αυτού, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την πραγματοποίηση του οράματος  της LeasePlan, να επιτύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, από το σύνολο του στόλου της, μέχρι το 2030.

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για τα ηλεκτρικά οχήματα της LeasePlan έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση των επιχειρήσεων σε στόλους οχημάτων με χαμηλά επίπεδα εκπομπής ρύπων. Το πρόγραμμα, είναι ευέλικτο και επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων με τα οποία θα ενταχθούν σε αυτό. Επίσης, η LeasePlan θα διευκολύνει την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών, ώστε να φορτίζονται τα οχήματα στα γραφεία των πελατών και στα σπίτια των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, η LeasePlan, όπου αυτό είναι εφικτό, δεσμεύεται να δουλέψει με συνεργάτες της για να διασφαλίσει ότι οι υποδομές φόρτισης θα τροφοδοτούνται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα, η αντιστάθμιση των εκπομπών ρύπων θα είναι διαθέσιμη και για τα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν θα αποτελούν μέρος του προγράμματος. Η εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος, θα ξεκινήσει από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Δεκέμβριο και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, προγραμματίζεται να ξεκινήσει και στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

O Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan, Tex Gunning, σημείωσε σχετικά: «Στην LeasePlan, παρατηρούμε αυξανόμενη ζήτηση για στόλους ηλεκτρικών οχημάτων από επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές ρύπων τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ως μέρος της Στρατηγικής Βιωσιμότητάς για το 2030, η LeasePlan είναι αφοσιωμένη στη διευκόλυνση της μετάβασης για τους πελάτες αυτούς. Είμαστε, λοιπόν ευτυχείς, που ξεκινάμε το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων για μεγάλες επιχειρήσεις εδώ, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP23) στη Βόννη. Η μετάβαση σε ηλεκτρικό στόλο οχημάτων είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν γρήγορα τις εκπομπές ρύπων τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ εμείς δεσμευόμαστε να διευκολύνουμε εκείνες τις εταιρείες που επιθυμούν να κάνουν τη μετάβαση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ