Tetra Pak: Εργαστήριο για την εκπαίδευση γύρω από την ανακύκλωση

Για πρώτη φορά η Tetra Pak και η Eco Greece δημιουργούν ένα ανοιχτό στο κοινό «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης ανακύκλωσης  συσκευασιών τύπου Tetra Pak» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του βιωματικού προγράμματος είναι τα παιδιά να εκπαιδεύονται για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ανακυκλώνουν τις χάρτινες συσκευασίες τύπου Tetra Pak, ενώ παράλληλα να μαθαίνουν τις αξίες και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Η εκπαίδευση στο Εργαστήριο Βιωματικής Ανακύκλωσης απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν για την ανακύκλωση υλικών και τη μείωση των αποβλήτων .Ταυτόχρονα, στο εργαστήριο θα λάβουν χώρα και ανοιχτές συζητήσεις με σκοπό προτάσεις και ιδέες για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση χάρτινων συσκευασιών.

Παράλληλα, ο  Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Eco Greece θα διοργανώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις με πάνω από 100 Δημοτικά Σχολεία της περιοχής υποστηρίζοντας, έτσι, τον βασικό σκοπό του προγράμματος που είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών και των σχολικών φορέων πάνω στην ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων.

Η Αλίκη Μιμιλίδου, υπεύθυνη περιβάλλοντος της Tetra Pak, δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων μας για την αξία της ανακύκλωσης.  Για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός στόχος και προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε ενέργειες σαν και αυτές».

To «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης ανακύκλωσης  συσκευασιών τύπου Tetra Pak»  θα βρίσκεται έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 στο περίπτερο no.3, στον «Κήπο των Εποχών» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια 1 ώρας, ενώ το εισιτήριο εισόδου για όλους είναι 5 χάρτινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ