ΙΕΑ – ΕΜηΠΕΕ: Συνέδριο για το Σύγχρονο Αστικό Περιβάλλον

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (IEA) και η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ) διοργανώνουν σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το στρατηγικό Συνέδριο: «Σύγχρονο Αστικό Περιβάλλον – Ψηφιακός μετασχηματισμός & Έξυπνα Συστήματα Διαχείρισης», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στο King George Hotel, στην Αθήνα.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς.

Στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, Δήμαρχοι, ανώτερα στελέχη εταιρειών, νομικοί και ακαδημαϊκοί.

Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτύπωση του υφιστάμενου στην Ελλάδα αστικού τοπίου, η σκιαγράφηση των τάσεων και των προκλήσεων του σήμερα και του άμεσου μέλλοντος, η ανάδειξη των εντόπιων-βέλτιστων στρατηγικών αστικής ανάπτυξης και η προώθηση πρακτικών έξυπνης και αειφόρου διαχείρισης.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο για διάλογο αναφορικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Περιφέρεια και την ανάπτυξη των αστικών υποδομών, με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργικότητας των πόλεων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Επιπλέον θα εστιάσει στον ειδικό ρόλο των Δήμων να εμφυσήσουν στον πολίτη τις βασικές αξίες μιας σύγχρονης ελληνικής «έξυπνης και κυκλικής αξιολόγησης» όπου ακόμα και τα απόβλητα θα αντιμετωπίζονται ως προϊόντα με χρησιμότητα και αξία ενώ θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας μέσω διασύνδεσης και αυτοματισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ