Vodafone: Γυναίκες, Νέοι και Περιβάλλον στην καρδιά της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης

Vodafone_2016!.indd

Η Vodafone, με στόχο την ουσιαστική ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις όπως και στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και παρουσιάζει τον 14ο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Για το έτος αναφοράς του Απολογισμού, Απρίλιος 2015 – Μάρτιος 2016, το κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της Vodafone στη χώρα ξεπερνά τα 620 εκατ. ευρώ τόσο μέσα από τις δραστηριότητές, όσο και από τις επενδύσεις της εταιρίας σε ανθρώπους, επιχειρήσεις και φορείς.

Την ίδια χρονική περίοδο η εταιρεία αναπροσάρμοσε τη στρατηγική της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την οικονομική και κοινωνική συμβολή που μπορεί να επιτύχει μέσω των προϊόντων, των υπηρεσιών και των τεχνολογιών που προάγει. «Στη Vodafone συμβάλουμε στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας. Παίρνουμε θέση για σημαντικά ζητήματα, όπως η ισότητα και η διαφορετικότητα, η ενδυνάμωση των γυναικών, η απασχόληση των νέων, αλλά και η κλιματική αλλαγή τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τομέα δραστηριοποίησής μας. Οδηγούμε την αγορά μπροστά με επενδύσεις και όραμα για μια κοινωνία των gigabit, συμβάλλοντας στη χώρα με τις υποδομές μας και προσδοκώντας να είμαστε ένας εργοδότης που ξεχωρίζει. Μαζί με τους εργαζόμενούς μας, τις τοπικές κοινωνίες και τους πελάτες μας συνδέουμε τον κόσμο με τις τεχνολογίες μας, αλλάζουμε τα δεδομένα, δημιουργώντας νέες προοπτικές που οδηγούν στη βιώσιμη ανάπτυξη».  δήλωσε η Νικόλ Ιωαννίδη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Απολογισμός αναφέρεται και στα προγράμματα που υλοποιούνται για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Vodafone. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως κοινό παρανομαστή την αξιοποίηση της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών, ενώ για την υλοποίησή τους η Vodafone συνεργάζεται με έγκριτους φορείς και ιδρύματα με απώτερο στόχο την κάλυψη άμεσων σημερινών αναγκών στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπεύθυνη επιχειρηματική λειτουργία. Μία δέσμευση που για τη Vodafone αποτελεί το θεμέλιο λίθο σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας μαζί με την ανταπόκριση σε θέματα που τα ενδιαφερόμενα μέρη θεωρούν σημαντικά.

Για την εταιρεία η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια είναι σημαντικοί παράγοντες στην αποτύπωση του περιεχομένου του Απολογισμού, οπότε και χρησιμοποιηθεί σταθερά τις οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI G4). Παράλληλα, και φέτος πραγματοποιήθηκε διασφάλιση του περιεχομένου του Απολογισμού από εξωτερικό ανεξάρτητο φορέα, σύμφωνα με τα πρότυπα ISAE 3000 και ΑA1000AS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ