Όμιλος ΑΚΜΗ: Εκπαίδευση σε πρόσφυγες

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προσφύγων και Μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ανέθεσε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ το αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κάριτας Ελλάς (Caritas Hellas).

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ»-Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα» που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς και αφορούν στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κάριτας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα με χρήση διερμηνέων

Η εκπαίδευση υλοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των  Κέντρων διά Βίου Μάθησης του Ομίλου ΑΚΜΗ που επελέγησαν για τον σκοπό αυτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα (tailor made) για την αποκλειστική συμμετοχή των προσφύγων και μεταναστών. Η εκπαίδευση αφορά κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν  άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Μαγειρική, Αισθητική, Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων (πατρονίστ), Εκπαίδευση στην Εστίαση (barista) κλπ. Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιείται με σύγχρονη μετάφραση και διερμηνεία για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου. Έτσι, άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, όλων των ηλικιών και κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ