ΟΠΑΠ: Ρεκόρ συμμετοχών στο φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών στην Πάτρα

Το φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην Πάτρα «έγραψε» ιστορία ως το πολυπληθέστερο sport event για παιδιά που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, συμμετείχαν 1.300 παιδιά και 2.000 γονείς/συνοδοί.

Οι μικροί αθλητές προέρχονταν από 13 Ακαδημίες από τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και Ζακύνθου. Πήραν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, διδάχθηκαν για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, αγωνίστηκαν ως παραολυμπιακοί αθλητές στο μπότσια, το βόλεϊ καθιστών, το τρέξιμο και την άρση βαρών και συμμετείχαν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως τοξοβολία, πυγμαχία, τάε κβον ντο, ξιφασκία και ελληνορωμαϊκή πάλη. Επίσης, έπαιξαν σκάκι, ζωγράφισαν και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Κατσουράνης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Τόνι Σαβέβσκι, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής και του Παναθηναϊκού Πάρης Γεωργακόπουλος, καθώς και πολλοί διεθνείς και καταξιωμένοι αθλητές από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα, δίνοντάς τους πολύτιμες κατευθύνσεις.

Οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας και διατροφής, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος.

Το «ταξίδι» των αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται στα Ιωάννινα, με το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2018, στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ