Canon: Διάκριση στην Έρευνα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Nikkei

Η Canon κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην 21η Έρευνα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Nikkei.

Η Canon Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατατάσσεται πρώτη για τέταρτη φορά ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες στην 21η Έρευνα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Nikkei, αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες σε κάθε κατηγορία και άριστα στην κατηγορία της ανακύκλωσης πόρων

Η Έρευνα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης εγκαινιάστηκε το 1997 από την Nikkei Inc., και αποτελεί μια ετήσια επισκόπηση, που αξιολογεί τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών μέτρων και της αποτελεσματικότητας της περιβαλλοντικής διαχείρισης δομών. Η φετινή έρευνα βασίστηκε σε ένα ερωτηματολόγιο που απεστάλη σε 1.724 εταιρείες και απαντήθηκε από 395 από αυτές.

Στην κατηγορία παραγωγής, το επίπεδο περιβαλλοντικής διαχείρισης της κάθε εταιρείας αξιολογήθηκε βάσει πέντε κριτηρίων: την προώθηση της περιβαλλοντικής διαχείρισης δομών, της ρύπανσης και των μέτρων που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα, τα προϊόντα ανακύκλωσης, την πολιτική περιβαλλοντικών πόρων και τα μέτρα κατά της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι εταιρείες κατατάσσονται με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.

Στην φετινή έρευνα, η Canon απέσπασε υψηλή βαθμολογία για  την ανακύκλωση των πόρων της, για  πρωτοβουλίες ανακύκλωσης των προϊόντων στα πλαίσια επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης συστημάτων και μεταχειρισμένων πολυλειτουργικών συσκευών γραφείου, όπως επίσης και δοχείων γραφίτη και μελανιού. Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία και για άλλες ακόμα δραστηριότητες, όπως το εταιρικό πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα, που εκμηδενίζει τις εκπομπές CO2 και οι οποίες ισοδυναμούν με εκείνες που παράγονται από προϊόντα (πολυλειτουργικές συσκευές γραφείου, ορισμένοι εκτυπωτές παραγωγής, κ.α.). Αξίζει να σημειωθεί πως η Canon συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 491 (από ένα μέγιστο δυνατό 500), γεγονός που την κατατάσει πρώτη μεταξύ των κατασκευαστριών εταιριών για δεύτερο συνεχές έτος.

Στο πλαίσιο της δράσης για ένα “πράσινο” περιβαλλοντικό όραμα, το οποίο θεσπίστηκε το 2008, η Canon έχει θέσει ως στόχο την ετήσια μείωση των εκπομπών κύκλου ζωής CO2 για κάθε προϊόν κατά 3%, και προληπτικά καταβάλλει προσπάθειες μέσα από πρωτοβουλίες, όπως δραστηριότητες εξοικονόμησης ενέργειας στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αναδιάρθρωση του πλαισίου διανομής, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κατά τη χρήση κάθε προϊόντος, ανακατασκευή των προϊόντων, καθώς και επαναχρησιμοποίηση τμημάτων και ανακύκλωσης αναλώσιμων αγαθών. Ως αποτέλεσμα, το 2016, οι εκπομπές κύκλου ζωής CO2 ανά προϊόν ήταν περίπου το 34% από τις αντίστοιχες το 2008 — μια επιτυχής μείωση περίπου 5% ετησίως.

Η δράση της Canon για το “πράσινο” περιβαλλοντικό όραμα (Canon “Action for Green”) αποσκοπεί στη συγκρότηση μιας κοινωνίας που προωθεί τόσο έναν εμπλουτισμένο τρόπο ζωής, όσο και το παγκόσμιο περιβάλλον, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και της βελτιωμένης διαχείρισης της αποδοτικότητας. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος σε κάθε στάδιο —  παραγωγή, χρήση, ανακύκλωση — η Canon συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε συνεργασία με τους πελάτες και συνεργάτες της, για τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και την επίτευξη αυτού του περιβαλλοντικού οράματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ