Mondelez: Κορυφαία επιλογή απασχόλησης για τους νέους

H Mondelez αναδείχτηκε ως η κορυφαία επιλογή των νέων για τη μελλοντική τους απασχόληση στον τομέα των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης τροφίμων και ποτών (FMCG), λαμβάνοντας ταυτόχρονα και την 5η θέση στη συνολική κατάταξη των επιχειρήσεων όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η σημαντική αυτή διάκριση προέκυψε μέσα από την έρευνα της εταιρείας kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Βασισμένη σε ένα δείγμα 2.899 ατόμων, ηλικίας 18-37 ετών απ΄ όλη την Ελλάδα, η έρευνα αναλύει τις στάσεις που έχουν οι νέοι στη χώρα ως προς την καριέρα τους και τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή. Η Γενιά Υ ή Millennials, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980-2000, είναι σήμερα η μεγαλύτερη αριθμητικά γενιά στον κόσμο.

Η Mondelez έμπρακτα στηρίζει και ενισχύει τη συνεργασία της με τους νέους μέσα από μια σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της εταιρείας σε ημέρες καριέρας και εκπαιδευτικές ημερίδες Πανεπιστημίων, προγράμματα πρακτικής απασχόλησης (internships) και πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) σε νέους αποφοίτους.

Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος «Top2Top» και των δύο πυλώνων του «Top2Top Business Challenge» και «Top2Top Engineering Challenge», η Mondelez πρόσφερε τη δυνατότητα σε απόφοιτους και τελειόφοιτους Μεταπτυχιακών προγραμμάτων και Πολυτεχνικών Σχολών να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία της εταιρίας που έχει στόχο  την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Το Πρόγραμμα «Top2Top» έδωσε την ευκαιρία σε νέους να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Mondelez, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των σνακς,  τα στελέχη της και τον τρόπο λειτουργίας της. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήρθαν σε επαφή με διάφορες πτυχές της επιχειρησιακής δραστηριότητας και λειτουργίας  της Mondelez, όπως  το Marketing, τις Πωλήσεις, τα Logistics και την Οικονομική Διαχείριση. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες Πολυτεχνικών Σχολών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις γραμμές παραγωγής του Εργοστασίου Παυλίδη, της πρώτης και πιο ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας της χώρας με περισσότερα από 150 χρόνια ζωής και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες απασχόλησης των Μηχανικών στις διάφορες λειτουργίες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Integrated Supply Chain) στη εταιρεία.

Όλοι οι συμμετέχοντες επίσης έλαβαν πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) όπως για παράδειγμα η ορθή σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος, η παρουσία σε συνέντευξη με μελλοντικό εργοδότη και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, η Mondelez  συνεχίζει να προσφέρει συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης σε όλους τους συμμετέχοντες του «Top2Top» και στους επόμενους μήνες.

Η κα. Νάντια Κιάμου, Διευθύντρια ΗR της Mondelez στην Ελλάδα δήλωσε: «Η διάκριση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς προέρχεται από μια νέα και δυναμική γενιά. Η Γενιά Υ αποτελεί ένα από τα πλέον δημιουργικά κομμάτια της εποχής μας. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη γενιά των νέων αυτών ανθρώπων με όλες μας τις δυνάμεις. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια κορυφαία επιλογή απασχόλησης για τους νέους και στο μέλλον.»

Οι άνθρωποι της Mondelēz, αποτελούν το βασικότερο κεφάλαιο της εταιρίας η οποία παρέχει εκπαίδευση και εξέλιξη, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αντικειμενικά συστήματα αξιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την εταιρεία μεταξύ αυτών που δημιουργούν προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ