Η MSD Ελλάδος στον κατάλογο “The Most Sustainable Companies in Greece 2017”

Στον κατάλογο των «THE MOST SUSTAINABLE COMPANIES IN GREECE 2017», ανήκει πλέον η MSD Ελλάδος όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης για την παρουσίαση του Sustainability Performance Directory, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η MSD συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικασία και για την αξιολόγηση της λήφθηκαν υπόψιν ο Απολογισμός Κοινωνικής Ευθύνης, η συμπλήρωση των 20 κριτηρίων του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας, οι διαδικασίες και πρακτικές που αναπτύσσει καθώς και τα παρακάτω σημαντικά προγράμματα ως βέλτιστες πρακτικές:

Στον πυλώνα «Κοινωνία», το 2ετές πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μητέρα & Παιδί», που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «MSD For Mothers» και στοχεύει στην αύξηση της πρόσβασης εγκύων και βρεφών στις υπηρεσίες υγείας και στη μείωση της μητρικής και βρεφικής θνησιμότητας.

* Στον πυλώνα «Δράση και Συνέργειες», η Καμπάνια Εμβολίων της εταιρείας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον εμβολιασμό και τελικό στόχο την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού στη χώρα μας.

Η Δ/νουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κα Agata Jakoncic δήλωσε σχετικά: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι ανήκουμε πλέον και επίσημα στις 21 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα! H ανάδειξη μας στο Sustainable Performance Directory δείχνει ότι η MSD Ελλάδος αναπτύσσει τις σωστές πρωτοβουλίες και δράσεις που υποστηρίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και έχει τις κατάλληλες πολιτικές, λειτουργίες, διαδικασίες καθώς και την απαραίτητη δημοσιοποίηση δεδομένων μέσω του Απολογισμού Κοινωνικής Ευθύνης που διαθέτει. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες και έργα που προσφέρουν στην κοινωνία και κάνουν τη διαφορά για μια καλύτερη ζωή. Πλέον θεωρούμε ευθύνη μας να μεταφέρουμε την αναγκαιότητα της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα βιωσιμότητας και στο δίκτυο πελατών, συνεργατών και προμηθευτών της εταιρίας μας.

Το Sustainability Performance Directory έχει ως στόχο τη δημιουργία του Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς όλων των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πολιτικές, πρωτοβουλίες, δράσεις και συστήματα, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας Βιώσιμης Οικονομίας –Κοινωνίας. Το Sustainability Performance Directory αποτελεί πρωτοβουλία του Quality Net Foundation και τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την υποστήριξη του German Council for Sustainable Development, του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και του Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ