International Life: Νέες δράσεις Ανταπόδοσης Ζωής

    Η International Life, στο πλαίσιο της στήριξης του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός, προχώρησε στη συγκέντρωση και δωρεάν διάθεση σχολικών ειδών, παιχνιδιών και τροφίμων για μαθητές που τα έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρίας με τίτλο ‘Ανταπόδοση Ζωής’ και πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της.

    Κατά τη διάρκεια της ‘Εβδομάδας Προσφοράς’ του προγράμματος οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της εταιρίας συγκέντρωσαν σχολικά είδη (π.χ. σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη, καλλιτεχνικά), παιχνίδια και τρόφιμα συσκευασμένα ή μακράς διάρκειας(π.χ. δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ).

    Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε διαπιστευμένους οργανισμούς παιδικής πρόνοιας, μέσω του Δεσμού σε όλη την Αθήνα. Το μη κυβερνητικό σωματείο, που στοχεύει στην κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων και ατόμων μέσα από την αξιοποίηση πλεονάσματος,  διανύει ήδη το 1ο έτος λειτουργίας του, κατά τη διάρκεια του οποίου έχει αναπτύξει σημαντικές δράσεις συλλογής αγαθών σε επιχειρήσεις με έδρα σε όλη την Ελλάδα. Ο Δεσμός συλλέγει περισσευούμενα αγαθά ή αγαθά που συγκεντρώνουν οι εργαζόμενοι, τα διαχωρίζει και διαθέτει σε μικρούς και μεγάλους διαπιστευμένους οργανισμούς και συσσίτια, όπως π.χ. το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), το Ίδρυμα Γαλήνη στον Κεραμεικό, τη Στέγη Ανηλίκων της Ν. Ιωνίας κ.α. Συγχρόνως, αναλαμβάνει τη συγκέντρωση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων πλεονασμάτων προϊόντων από εταιρείες. Ενδεικτική είναι η πιο πρόσφατη διανομή 3,6 τόνων ζυμαρικών και 500kg αλευριού γενικής χρήσης σε συσσίτια και ιδρύματα στην Αττική.

    Την ικανοποίηση του για την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της International Life και τα αποτελέσματα της πρόσφατης ενέργειας υπογράμμισε ο κ. Φωκίων Μπράβος, Πρόεδρος του Ομίλου: «Η στήριξη της εταιρίας μας στον Δεσμό μετρά ήδη 7 μήνες και  σταδιακά αναπτύσσουμε τη δράση μας με νέες ενέργειες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των καιρών. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη θετική ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού μας στη πρωτοβουλία αυτή και αποδεικνύει την αφοσίωση όλων μας στη διατήρηση της εταιρικής κουλτούρας μας,  που θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας τον άνθρωπο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά που απολαμβάνουν τη φροντίδα των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ‘Δεσμός’ θα χαρούν μία νέα, δημιουργική και ήρεμη σχολική χρονιά, χωρίς στερήσεις στα βασικά αγαθά».

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας ‘Ανταπόδοση Ζωής’, αντανακλά τόσο τη δέσμευση της International Life και τις αξίες της, όσο και την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα των πολιτών για ουσιαστική προσφορά του επιχειρηματικού κόσμου στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον. Επιπλέον, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην αξία του εθελοντισμού, ενθαρρύνοντας τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα και να συμβάλουν στις προσπάθειες ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις νέες οικονομικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ