CSE: Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ως Καταλύτης ανάπτυξης

Με μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου η ετήσια εκδήλωση Annual Sustainability Workshop, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE). Τίτλος του φετινού Συνεδρίου ήταν “The UN Sustainable Development Goals: Drivers for Corporate Change and Entrepreneurial Growth Now and in the Future” .

Στην φετινή εκδήλωση έγινε η επίσημη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Sustainable Development Goals Champions, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας του MBA International και του Κέντρου Αειφορίας (CSE) με τα Ηνωμένα Έθνη. Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs). Η καμπάνια απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και νέους επιχειρηματίες με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στην επιχείρησή τους σχετικά με έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Για την ενίσχυση της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας δόθηκαν διακρίσεις σε φοιτητές και αποφοίτους του MBA International για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις καθώς και στους νικητές του πρόσφατου Διαγωνισμού Καινοτομικής Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ιδέας. Το Gold βραβείο απέσπασε η ομάδα TripnAble για δημιουργία ενός δικτύου προώθησης και υποστήριξης τουριστικών υπηρεσιών σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το Silver βραβείο δόθηκε στην ομάδα School Synergy Snacks ενώ ειδικός έπαινος δόθηκε στην ομάδα in4Ride.

H έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Eric Soderquist, Director MBA International Program (ΟΠΑ), ενώ ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας του MBA International παρουσίασε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας του CSE για την  σημαντικότητα της ένταξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στη στρατηγική των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την κα. Πηνελόπη Παγώνη, Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΕΛΠΕ, τον κ. Κώστα Τσολάκη, Corporate Communication & PR Director ΑΝΤ1, την κα. Νάνσυ Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας και CSR του Ομίλου ΙΑΣΩ, και τον κ. Τζέι Μέξη, Ιδρυτή της ΜΚΟ Odyssea.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ