Η TEVA δίπλα στα άτομα με διαφορετικότητα

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα άτομα με διαφορετικότητα άνοιξε στην Αίγινα στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2012, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα αδύνατα μέλη της και τις οικογένειές τους. Η πρωτοβουλία «Ταιριάζουμε στην Αίγινα» ήταν της Κατερίνας Γιαννακοπούλου και του Πάνου Βέρδη, οι οποίοι ασχολούνται επί σειρά ετών με πολλή αγάπη με άτομα με διαφορετικότητα, εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» και τον Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας. Η εκδήλωση περιλάμβανε ένα τριήμερο εστιασμένο τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στην ενημέρωση, γεμάτο παιχνίδι, τραγούδι, χορό, αθλοπαιδιές, έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών δημοτικού της Αίγινας, αγώνες δρόμου και μια ημερίδα με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Τα άτομα με διαφορετικότητα διεκδικούν το δικαίωμα συμμετοχής στην καθημερινή ζωή. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα επιβάλλεται η αλλαγή της αντίληψης του κοινωνικού συνόλου και η αποδοχή των παιδιών και των ενηλίκων, που πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, ως ισότιμων μελών της κοινωνίας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν, μέσα από την ομαδικότητα και την ψυχαγωγία, αλλά και κυρίως σε ένα χώρο εκτός των ιδρυμάτων, να αναδειχθούν οι ικανότητες των ατόμων με διαφορετικότητα, αλλά και η σημασία της αναγνώρισής τους από την κοινωνία στο σύνολό της.

Η εν λόγω πρωτοβουλία βρήκε πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία της Αίγινας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί μια ομάδα πρόθυμη να εργαστεί ανιδιοτελώς για την υλοποίηση της αξιέπαινης ιδέας, ανάμεσα στους οποίους και οι: Τάκης Σπυριδάκης ηθοποιός, ο οποίος άνοιξε τις εκδηλώσεις, Σάκης Σακιώτης Δήμαρχος Αίγινας, Νεκτάριος Κοντοβράκης εικαστικός, που συνεργάστηκε με τα σχολεία της Αίγινας καθοδηγώντας τους μικρούς καλλιτέχνες, Μαίρη Σταυρίδου από το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας “Ο Καποδίστριας”, Ανθή Μαρμαρινού μουσικός, Διονύσης Αξιώτης Δρομείς Υγείας Αίγινας, Αντώνης Ντελής εκπαιδευτικός – διευθυντής 2ου Δημοτικού, Αρχοντούλα Γεωργοπούλου εκπαιδευτικός, Άννα Ιωαννίδου τραγουδίστρια στιχουργός η οποία και είχε αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων.

Μετά από μια τόσο μεγάλη αποδοχή, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι αυτή η εκδήλωση θα γίνει ετήσιος θεσμός και θα συνοδεύεται από σειρά παρεμβάσεων στην κοινωνία της Αίγινας, γιατί όπως είπε και η κ Γιαννακοπούλου, «Ταιριάζουμε στην Αίγινα και η Αίγινα μας ταιριάζει!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ