Κορπή: Ενισχύει τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας για το 2018

Τον απολογισμό των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και τα επόμενα βήματα με άξονα την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσίασε το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή πηγάζει από τα Ακαρνανικά Όρη και εμφιαλώνεται με την υψηλή τεχνογνωσία της Nestlé Waters στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία, μακριά από κάθε βιομηχανική δραστηριότητα. Με βαθιά ιστορία συνδεδεμένη με τον τόπο και τις πηγές του, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή υλοποιεί εδώ και χρόνια πλήθος δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας, προωθώντας την εκπαίδευση για την υγιεινή ενυδάτωση, τη σημασία του νερού για τον οργανισμό και τον πλανήτη, αλλά και συνεισφέροντας σταθερά στην τοπική κοινότητα της περιοχής.

2018: Σταθερές προτεραιότητες, ακόμη περισσότερες δράσεις

Στηρίζοντας διαχρονικά δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή θα εστιάσει φέτος σε τρεις πυλώνες εταιρικής υπευθυνότητας: την υγιεινή ενυδάτωση, την ανακύκλωση και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Προωθώντας την υγιεινή ενυδάτωση, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή θα κλιμακώσει φέτος την εστίαση του στη σημασία της εκπαίδευσης, με βασικό πυλώνα το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού. Αυτή η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των παιδιών για τη σημασία του νερού για τον οργανισμό και τον πλανήτη, που υλοποιείται σταθερά από το Κορπή από το 2010, θα επεκταθεί σε εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Έτσι, το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού θα διοργανωθεί για πρώτη φορά σε Πάτρα και Μεσολόγγι, δίνοντας το μήνυμα ότι η πολυτιμότητα του νερού πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα!

Τα παιδιά αλλά και το ευρύ κοινό στους επιλεγμένους Δήμους θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και να ενημερωθούν για την πολυτιμότητα του νερού. Η προγραμματισμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα αποτελέσει τη βασική ενέργεια που θα υποστηρίξει αυτή τη χρονιά το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή.

Επίσης θα υλοποιηθούν ενέργειες προώθησης της ανακύκλωσης που περιλαμβάνουν τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου στα digital μέσα, την προώθηση της χρήσης της επαναχρησιμοποιούμενης σακούλας στα σούπερ μάρκετ και το σταδιακό εμπλουτισμό, στα πλαστικά μπουκάλια του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, με υλικό PET, το οποίο προέρχεται από διαδικασία ανακύκλωσης (rPET), φτάνοντας το 25% μέχρι το 2025, ακολουθώντας τις δεσμεύσεις της Nestlé για τη συσκευασία που ανακοινώθηκαν στις 11 Απριλίου.

Στον προγραμματισμό του 2018 περιλαμβάνεται η ενίσχυση της υποστήριξης προς τις τοπικές κοινωνίες με δωρεάν διαθέσεις προϊόντων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και συνέδρια, δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία, στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω Κοινωνικών Παντοπωλείων και υλοποίηση του προγράμματος «Διαχείρισης υδάτινων πόρων» με προσφορά τεχνογνωσίας και υλικών  για τη υπεύθυνη διαχείριση των υδάτινων πόρων στο Δήμο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Διευθυντής του Τμήματος  Νερών της Nestlé Ελλάς: «Στόχος μας είναι να βάζουμε με κάθε πρωτοβουλία μία επιπλέον σταγόνα στη συνεχή προσπάθεια που κάνουμε ως Nestlé Waters να είμαστε υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο αύριο».

Στηρίζοντας σταθερά την τοπική κοινότητα

Οι νέες δράσεις αποτελούν τη φυσική συνέχεια των ενεργειών κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα που εδώ και χρόνια υλοποιεί το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή. Η Ελλάδα υπήρξε από τις ελάχιστες αγορές της Nestlé που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία Together4Water 2017, μιας δράσης με επίκεντρο την τοπική κοινότητα και την ευαισθητοποίηση των μεγαλύτερων μαθητών της περιοχής. Έτσι, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή με τη συνεργασία του Γυμνασίου Βόνιτσας εγκατέστησε υδρογεννήτρια στον ποταμό στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, όπου με τη δύναμη του νερού δημιουργήθηκε ένα wi-fi spot για τους επισκέπτες της πλατείας. Παράλληλα, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος φρόντισε για τον καθαρισμό του ποταμού και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα σχολεία της περιοχής.

Παράλληλα, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή διοργάνωσε φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να μυήσει τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής στο θαυμαστό κόσμο του νερού. Σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι το νερό για την καλή υγεία του οργανισμού μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα διδάσκονται τη σημασία της προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα και της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί σημείο αναφοράς για την  τοπική κοινότητα ενώ μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος σχεδόν 1.000 παιδιά, που έχουν ξεναγηθεί στις εγκασταστάσεις του φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή.

Τέλος, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή συνεισφέρει στην τοπική κοινότητα με πλήθος δράσεων. Σε αυτές περιλαμβάνεται η διαρκής υποστήριξη των υδάτινων πόρων της περιοχής με την τεχνογνωσία της Nestlé Waters, η συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Λευκάδας που οδήγησε στην κατασκευή αυτόματου συστήματος για την  ανατροφοδότηση των πυροσβεστικών οχημάτων, η  χορηγία στον Παραολυμπιονίκη από το Μοναστηράκι Βόνιτσας Δ. Μπακοχρήστο και η διαρκής προώθηση του αθλητισμού μέσω χορηγιών σε τοπικές ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ