WWF: Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης

Επιστολή προς τον επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλλο, και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπραέστειλε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αναδεικνύοντας τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται και προωθείται για έγκριση η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης.

Ο Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας, υπογραμμίζει πως «για το WWF, η δημοκρατική, διαφανής και συμμετοχική διακυβέρνηση και διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών αποτελεί αυταξία και ουσιώδη υποχρέωση για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης». Επισημαίνει επίσης ότι «μετά από οκτώ χρόνια επιτήρησης στο πλαίσιο τριών προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής, των οποίων το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι αναμφίβολα βαρύ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αδιαφάνεια που καλύπτει τις διαπραγματεύσεις και το περιεχόμενο των μέτρων τελικά διαβρώνει τις προοπτικές ευρείας αποδοχής, την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική νομιμοποίησή τους».

Το WWF ζητά τη δημοσιοποίηση της στρατηγικής το συντομότερο δυνατόν.

Καλεί επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κυβέρνηση να δεσμευθούν ότι θα ακολουθηθεί διαφανής διαδικασία και δημόσια διαβούλευση, δίχως αποκλεισμούς, πριν από τη συμφωνία και τελική υιοθέτηση της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης.

Δείτε εδώ το κείμενο της επιστολής προς τον πρωθυπουργό και εδώ το κείμενο της επιστολής προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ