My market: Νέο πρόγραμμα αστικής παρέμβασης

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριοποίηση, ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Πάμε Μπροστά- Δίνουμε Πίσω». Η περιβαλλοντική αυτή δράση, με επίκεντρο τις τοπικές κοινότητες, στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω στοχευμένων αστικών παρεμβάσεων σε επιλεγμένα σημεία στις γειτονιές της πόλης, μετατρέποντάς τα σε χώρους πρασίνου.

Τα My market, μια 100% ελληνική εταιρεία, ανταποδίδει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Στοχεύοντας στην ανάπτυξη των υπεύθυνων δράσεων της αλυσίδας, ξεκινά το πρόγραμμα «Πάμε Μπροστά-Δίνουμε Πίσω». Με βασικό σημείο αναφοράς το περιβάλλον, τη γειτονιά και τους κατοίκους της, η ενέργεια στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, καθώς και στην έμπρακτη συνεισφορά στην τοπική κοινότητα, μέσω πράσινων δράσεων.

Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ethelon, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από το έργο της, η ethelon στοχεύει στην εδραίωση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και κυρίαρχης αξίας στην κοινωνία. Βασική αποστολή του οργανισμού αποτελεί η κινητοποίηση και διασύνδεση ομάδων, φορέων και εταιρειών για την υλοποίηση προγραμμάτων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει τον Ιούνιο του 2018 με δύο σημαντικές αστικές παρεμβάσεις. Η πρώτη δράση θα υλοποιηθεί στην Πλατεία Ταπητουργείου στον Βύρωνα, με την σύμπραξη της ομάδας εθελοντικής δράσης των εργαζομένων των My market και της εθελοντικής ομάδας της ethelon, ενώ η δεύτερη δράση θα υλοποιηθεί στο Ίλιον. Στόχος της εταιρείας είναι μέσα στο 2018 να υλοποιηθούν παρόμοιες δράσεις στην πρωτεύουσα και την ελληνική περιφέρεια.

Η Μαριάννα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της METRO AEBE δήλωσε: «Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελούν κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας, της οποίας η επιχειρηματική πορεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιώσιμη ανάπτυξη. Βασικός στόχος των My market είναι το Πρόγραμμα «Πάμε Μπροστά-Δίνουμε Πίσω» να υλοποιηθεί σε πανελλαδική κλίμακα σε βάθος χρόνου. Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε υπεύθυνα, υλοποιώντας πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ