ΙΟΝ: Πώς η παραγωγή σοκολάτας μπορεί να γίνει με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η παρουσίαση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ Α.Ε. για την περιβαλλοντική διαχείριση, κατά τη διάρκεια ειδικής Ημερίδας για τη Βιοοικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η ΙΟΝ παρουσίασε στο κοινό, το οποίο απαρτιζόταν από μέλη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, το πλήρες σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει και το οποίο εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της για την  Εταιρική Υπευθυνότητα. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται και πιστοποιείται  κατά το πρότυπο  ISO 14001, εδώ και 12 χρόνια. Αφορά στη διαχείριση αποβλήτων,  εκπομπών ρύπων και στην ανάπτυξη στρατηγικών μείωσης  κατανάλωσης φυσικών πόρων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σημαντική βελτίωση παρατηρήθηκε σε πολλαπλούς τομείς στο διάστημα 2009 με 2017, όπως 40% μείωση ηλεκτρικής ενέργειας50% μείωση φυσικού αερίου, δραστική μείωση αποβλήτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και 55% μείωση κατανάλωσης νερού. Στην παρουσίαση έγινε αναλυτική αναφορά για τις πολιτικές επίτευξης των παραπάνω στόχων.

Όλες αυτές οι επιτεύξεις είναι αποτέλεσμα των διαφόρων συστημάτων διαχείρισης που εφαρμόζονται με συνέπεια και σχεδιασμό και αποτελούν έναν πολύ βασικό πυλώνα της Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΙΟΝ που σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοοικονομία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Εργαστήριο Βιοοικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) για το αναδυόμενο πεδίο της βιοικονομίας και τις δυνατότητες ανάδειξης νέων επιχειρηματικών μοντέλων και νέας αναπτυξιακής εθνικής στρατηγικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ