FrieslandCampina Hellas: Διαγωνισμός καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge

Η εταιρεία FrieslandCampina Hellas, ανακοινώνει την έναρξη 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge», που απευθύνεται σε νέους επιστήμονες με στόχο να αξιοποιήσει την ερευνητική τους δυναμική στην πράξη στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε Σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break-Even Consulting.

Στόχος

Στόχος του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge» είναι να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στην αλυσίδα αξίας, ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, επικουρούν στην προσπάθεια εξάπλωσης της χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και υιοθετούν καλές πρακτικές και πρότυπα, που απορρέουν από την κυκλική οικονομία.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν προτάσεις στις θεματικές ενότητες: Κτηνοτροφία, Βιωσιμότητα, Ποιότητα & Ασφάλεια, Παραγωγή & Διεργασίες, Σχεδιασμός προϊόντος καθώς και Τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών.

Κεντρικοί άξονες του διαγωνισμού αποτελούν:

  1. Η ενδυνάμωση της συνεργασίας του πανεπιστημιακού κόσμου και της ερευνητικής κοινότητας με τον ευρύτερο τομέα της βιομηχανίας.
  2. Η ανάδειξη δυνητικά αξιοποιήσιμων ιδεών στον τομέα της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων, με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
  3. Η προώθηση της καινοτομικής δυναμικής φοιτητικών και ερευνητικών ομάδων, σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλους τους κρίκους της αλυσίδας αξίας της γαλακτοβιομηχανίας: από τις μεθόδους κτηνοτροφίας έως την τοποθέτηση του προϊόντος στο ράφι ή το e-commerce.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Ο διαγωνισμός καινοτομίας «NOYNOY Idea Challenge» απευθύνεται σε:

  • Ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες με δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα
  • Ομάδες που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής ή νέα/βελτιωμένα  προϊόντα
  • Μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας
  • Φοιτητές και νέους απόφοιτους της ανώτερης εκπαίδευσης

 

Έπαθλα

Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:

  • Σύναψη έμμισθης πρακτικής άσκησης εξάμηνης διάρκειας στην εταιρεία FrieslandCampina Hellas
  • Παροχή χώρου εργασίας εξάμηνης διάρκειας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας FrieslandCampina Hellas
  • Χορήγηση χρηματικού επάθλου ύψους €2000 για την επιχειρηματική ωρίμανση της ιδέας
  • Εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση (Business Coaching) από τη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ ΕΜΠ

 

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο Διαγωνισμό, θα υποστηριχθούν από την επιστημονική ομάδα του ΕΒΕΟ του ΕΜΠ, καθώς και από στελέχη της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, γεγονός που φιλοδοξούμε να προσδώσει δυναμική και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στις ιδέες που θα κατατεθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την πρότασή τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του NOYNOY Idea Challenge έως το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ