ΣΕΝ/JA Greece: Ο ΠτΔ βραβεύει παιδιά “επιχειρηματίες”

Η σπουδαιότερη βράβευση στην ιστορία του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα «Ιφιγένεια», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα απονείμει το 1ο βραβείο στον 12ο Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018». Ο κ. Παυλόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό στους μαθητές και τις μαθήτριες και θα βραβεύσει την πρώτη νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company of The Year Competition» του Junior Achievement Εurope, στις 16-18 Ιουλίου 2018 στο Βελιγράδι.

10 μαθητικές «επιχειρήσεις» που θα διαγωνισθούν ξεχώρισαν από τις 130 που συμμετείχαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», το μοναδικό στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν την δική τους «εταιρεία» από τα σχολικά χρόνια (15-18 ετών). Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον Τελικό Διαγωνισμό έχουν δημιουργήσει αληθινά, έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες με προοπτική για την παγκόσμια αγορά.

Στις 12:30 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή και στις 15:00 θα ξεκινήσει η επίσημη τελετή βράβευσης. Το πέρας προσέλευσης είναι στις 14:40.

To 2ο Βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το 3ο Βραβείο ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και το Βραβείο της 4ης θέσης ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Πάϊατ. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι του ΣΕΝ/JA Greece, θα είναι εκεί για να επιβραβεύσουν τα παιδιά που αρίστευσαν σε ένα προαιρετικό project επιχειρηματικότητας που ανοίγει τους ορίζοντές τους, τα προετοιμάζει για την αγορά εργασίας και δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Εντυπωσιαστήκαμε όλοι με την ποιότητα και την πρωτοτυπία των φετινών εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων. Είδαμε ολοκληρωμένες ομάδες να λύνουν με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες πραγματικά προβλήματα. Πολλές από τις εικονικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επιτύχουν στην πραγματική αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece κ. Μάρκος Βερέμης και συνέχισε: «Οι μαθητές που τις δημιούργησαν απέκτησαν πολύτιμα εφόδια που θα τους φανούν πολύ χρήσιμα στην μέλλουσα επαγγελματική τους πορεία. Κάποιοι από αυτούς θα είναι οι επόμενοι επιχειρηματίες και στελέχη που σε 10-15 χρόνια ελπίζουμε να οικοδομήσουν υγιέστερες, πιο καινοτόμες και πιο εξωστρεφής επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα το μεγάλο ενδιαφέρον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας που θα παραστεί στην εκδήλωση για την επιλογή των τελικών νικητών όπως και του υφυπουργού Παιδείας, του Πρόεδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Αμερικανού Πρέσβη. Η συμβολή τους στην ανάδειξη του θεσμού είναι πολύ σημαντική».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece και Αντιπρόεδρος του Junior Achievement Europe κ. Αργύρης Τζικόπουλος συνεχάρη και τις 130 ομάδες που συμμετείχαν Πανελλαδικά φέτος στην Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και τόνισε: «Παρακάμπτοντας τις αντιξοότητες της εποχής της κρίσης μαθητές, εκπαιδευτικοί και εθελοντές από όλη την Ελλάδα μέσα από το βιωματικό πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του ΣΕΝ/JA Greece ανέδειξαν για μια ακόμα χρονιά την δημιουργικότητα και το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα που τους διέπει με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στην διαφορετικότητα.  Η δυναμική τους παρουσία και οι καινοτόμες επιχειρηματικές τους προτάσεις καθιστούν τους Έλληνες μαθητές ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας του JA Europe μαζί με 400.000 μαθητές από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτή τους τη συμμετοχή και προσπάθεια οι νέοι μας διεκδικούν επάξια ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τη χώρα.  Το ΣΕΝ/JA Greece αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα είμαστε παρόντες για να τους συνδράμουμε στη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ