CSR Hellas: Ειδική εκδήλωση για τους SDGs

Στο πλαίσιο του τριήμερου Balkans and Black Sea Cooperation Forum, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του με επιτυχία, το CSR HELLAS διοργάνωσε στις 30 Μαΐου 2018, πρώτη ημέρα του Forum, ειδική εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης – SDGs και τη σημασία τους για τη χώρα και για το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Lise Kingo, CEO & Executive Director του UN Global Compact, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως «οι 10 αρχές του Global Compact αποτελούν τη βάση ανάπτυξης στρατηγικών βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους, ενώ παράλληλα οι SDGs είναι πλέον ο οδικός χάρτης για την ανάπτυξη σχετικών πολιτικών, πρωτοβουλιών και δράσεων».

Στα δύο panels συζήτησης, εξειδικευμένοι ομιλητές, που εκπροσωπούσαν επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς, μέλη του CSR HELLAS/GCNH και του CSR Europe, καθώς και θεσμικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.) και της ακαδημαϊκής κοινότητας αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε διάλογο με τους συμμετέχοντες σε δύο θεματικά πεδία που αφορούσαν συγκεκριμένους SDGs.

Στο πρώτο panel με θέμα την Εκπαίδευση για Καινοτομία, (SDGs 4 – Ποιοτική Εκπαίδευση και SDG 9 – Βιομηχανία, Καινοτομία και  Υποδομές) αναδείχθηκε η ανάγκη καλλιέργειας συγκεκριμένων δεξιοτήτων, προκειμένου οι σημερινοί αλλά και οι αυριανοί εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της διαρκώς μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας. Παράλληλα, τονίσθηκε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ενίσχυση της καινοτομίας, που μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και σε λύσεις που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του συνόλου των SDGs.

Στο δεύτερο panel με θέμα την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή προς μια Κυκλική Οικονομία, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των επιχειρηματικών μοντέλων και των πρακτικών διαχείρισης πόρων και αποβλήτων, παράλληλα με την αλλαγή στάσης των πολιτών προς περισσότερο βιώσιμους τρόπους καταναλωτικής συμπεριφοράς. Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε μια κυκλική οικονομία με πολλαπλά οφέλη για επιχειρήσεις, καταναλωτές και κοινωνία.

Στο επίσημο δείπνο που ακολούθησε με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελου, του Προέδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και πλήθους ανώτατων στελεχών των μελών του CSR HELLAS/GCNH, η κ. Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος ΔΣ του CSR HELLAS/GCNH, δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερη τιμή για το δίκτυό μας η παρουσία της διοίκησης του Global Compact, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται στην υιοθέτηση φιλοσοφίας βιωσιμότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας και αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει και συνεχίζει να διαδραματίσει το CSR HELLAS / Global Compact Network Hellas στην ενίσχυση του επιπέδου ωριμότητας σχετικά με τα θέματα βιωσιμότητας στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ