Green Mission: «Green Spots», σημεία συλλογής μπαταριών αυτοκινήτων

Η πρωτοβουλία Green Mission της Sunlight Recycling, σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου, προχωρά δυναμικά το σχεδιασμό της εγκαινιάζοντας 50 «Green Spots», σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών αυτοκινήτου για ανακύκλωση, σε 12 πόλεις της Ελλάδας.

Τα «Green Spots»  προσφέρουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να συμμετέχουν ενεργά στην ορθή ανακύκλωση, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αρκεί μόνο να τοποθετούν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μολύβδου, που βρίσκονται σε παντός είδους οχήματα, στο πιο κοντινό Green Spot της περιοχής τους.

Για τη δημιουργία του δικτύου των 50 πράσινων σημείων, και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Green Mission, συνεργάστηκαν οι εταιρείες ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, TOYOTA ΑΓΓΕΛΟΣ και SUBARU KIFISSOS, καθώς και επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ και ΒΡ. Οι συσσωρευτές που θα συλλέγονται, θα ανακυκλώνονται με τις εγγυήσεις της SUNLIGHT RECYCLING και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των οικογενειών μας.

Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία κουλτούρας ανακύκλωσης και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία καθώς η μπαταρία μολύβδου αποτελεί επικίνδυνο απόβλητο. Αποκτά δε ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία από τη μη νόμιμη διακίνηση της μπαταρίας.

Στην Ελλάδα μόνον το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται κι ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορθή ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου επιτρέπει την ανάκτηση των υλικών σε ποσοστό 95%, ενώ ο μόλυβδος έχει την ιδιότητα να ανακυκλώνεται επ’ αόριστον χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητά του. Παράλληλα η σωστή ανακύκλωση των μπαταριών μολύβδου-οξέως προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας ως και 70% ενώ ελαχιστοποιεί τα επικίνδυνα απόβλητα κατά 75%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ