Ελληνική Πρωτοβουλία: Καλωσορίζει μέλη της Ελληνικής Διασποράς στην Ελλάδα

Σε συνέχεια των προσπαθειών τους να κινητοποιήσουν τη δέσμευση της Διασποράς για την ενδυνάμωση του μέλλοντος της Ελλάδας, μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ευρώπη συναντήθηκαν με αφορμή το 4ο Venture Fair το οποίο διοργανώνει ο οργανισμός καθώς και για να συμμετάσχουν στο 1ο Diaspora Summit που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Για ακόμη μια χρονιά, το Venture Fair της Ελληνικής Πρωτοβουλίας λειτούργησε ως μια πλατφόρμα σύνδεσης μεταξύ 10 υποσχόμενων νεοφυών επιχειρήσεων και της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Το Venture Fair αποτελεί μια από τις προσπάθειες του ΤΗΙ στην Ελλάδα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη καθώς και στην εύρεση κεφαλαίων εκκίνησης στην χώρα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν εκατομμύρια δολάρια μετοχικών συμμετοχών από επενδυτές τους οποίους γνώρισαν μέσα από το Venture Fair, με κάποιες από αυτές να καταφέρνουν να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους σε αγορές όπου δρουν Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι είναι μέλη του ΤΗΙ. Φέτος, 10 υποσχόμενες εταιρείες παρουσίασαν τις ιδέες τους και τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε μια ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο 4ο Ετήσιο Venture Fair είναι οι:

 

Την επόμενη μέρα, οι αντιπρόσωποι του ΤΗΙ συμμετείχαν στο πρώτο Diaspora Summit που διοργανώθηκε από τον οργανισμό, συζητώντας μεταξύ άλλων το πώς οι δεσμοί μεταξύ των Ελλήνων της Διασποράς και της πατρίδας τους μπορούν να ισχυροποιηθούν με τρόπο που να είναι συμβατός με τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς και να είναι επωφελής για την Ελληνική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, έθιξαν τα θέματα της φιλανθρωπίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, που παραμένουν στο επίκεντρο της αποστολής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από την ίδρυση της το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ