Χαμόγελο: Στήριξη από πρεσβείες Αφρικανικών χωρών

Την Τρίτη 17 Ιουλίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχτηκε τους Πρέσβεις και Πρόξενους των Αφρικανικών χωρών σε μια εκδήλωση για την παράδοση επιταγής ύψους 20.000€, ποσό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης αφιερωμένο τη φετινή χρονιά στις δράσεις του Οργανισμού για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Το 17ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Μαΐου 2018 στο Λιβυκό Σχολείο, όπου μέρος των εσόδων δόθηκε για την ενίσχυση των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν: Αλγερία, Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γκάνα, Ακτή του Ελεφαντοστού, Κένυα, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Μπουρούντι, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουδάν, Τυνησία, και Ζιμπάμπουε.

Την εκδήλωση παράδοσης επιταγής τίμησαν με την παρουσία τους Πρέσβεις και Πρόξενοι των Αφρικανικών χωρών, τους οποίους και υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Επικεφαλής των Διεθνών Συνεργασιών, Επίτιμος Πρέσβης κ.Marv Van den Reeck και το επιστημονικό προσωπικού του Οργανισμού.

Ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά σε πανελλαδικό επίπεδο υποστηρίζοντας μέσα από ποιοτικές δράσεις και ολιστικό τρόπο όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από καταγωγή, θρήσκευμα ή άλλο κριτήριο.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών για την υποστήριξη στο δύσκολο έργο μας για τα παιδιά. Η προσφορά σας είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς οι δράσεις του Οργανισμού μας είναι αποτέλεσμα της συνένωσης δυνάμεων φορέων, εταιρειών και της κοινωνίας που βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό μας. Η υποστήριξη από τις αφρικανικές χώρες έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα για εμάς που αγωνιούμε καθημερινά για την προστασία όλων των παιδιών σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα κ. Marthinus Christoffel Johannes van Schalkwyk  μίλησε για το θεσμό του Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τους σκοπούς του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Το όραμα του μικρού Ανδρέα για την ίδρυση ενός Οργανισμού για τα παιδιά και ο τρόπος που το όραμα αυτό έγινε πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί για εμάς σημαντική πηγή έμπνευσης που μας παρακίνησε να υποστηρίξουμε το σημαντικό έργο του Οργανισμού σημείωσε ο Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση της επιταγής, την προσφορά συμβολικών δώρων προς τους Πρέσβεις και εκπροσώπους των Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών χωρών και ξενάγηση στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, όπου το επιστημονικό προσωπικού του Οργανισμού είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθημερινά και πανελλαδικά για την προστασία παιδιών σε κίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ