Mondelēz International: Σημαντική πρόοδος με τους στόχους βιωσιμότητας για το 2020

Η Mondelēz International παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτύχει αναφορικά με τους στόχους βιωσιμότητας και περιβαλλοντικού αποτυπώματος για το 2020 στην Έκθεση Προόδου για την Επίδραση στην Ανάπτυξη για το 2017. Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο που σημειώθηκε αναφορικά με τους στόχους της αειφόρου γεωργίας και του αποτυπώματος στο περιβάλλον, καθώς και της παγκόσμιας ανάπτυξης προγραμμάτων υγιεινής ζωής και διατροφής σε κοινότητες που είναι εκτεθειμένες σε κινδύνους. Η έκθεση επεξηγεί επίσης πώς τα προγράμματα επιπτώσεων της εταιρείας ευθυγραμμίζονται και υποστηρίζουν τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030.

«Ο θετικός αντίκτυπος στον πλανήτη μας και στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, εκφράζει αυτό που είμαστε ως εταιρεία», δήλωσε ο DirkVandePut, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International. «Σήμερα, παράγουμε σνακς με πιο βιώσιμο τρόπο, με λιγότερη ενέργεια, λιγότερο νερό και λιγότερα απόβλητα ενώ προμηθευόμαστε τα βασικά συστατικά μας με τρόπους που μειώνουν την αποψίλωση των δασών στην αλυσίδα εφοδιασμού μας. Ενδυναμώνουμε τους αγρότες και επενδύουμε σε τοπικά προγράμματα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευημερίας των παιδιών και των οικογενειών τους.»

Η πλατφόρμα της Mondelēz International για την Επίδραση στην Ανάπτυξη βασίζεται στη μακρόχρονη στρατηγική μας για τη θετική επίδραση σε τέσσερις βασικούς τομείς: βιωσιμότητα, σνακ ισορροπημένης διατροφής, ασφάλεια και τοπικές κοινωνίες. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία για την πρόοδο της εταιρείας το 2017:

Βιωσιμότητα

• Μείωση των απόλυτων εκπομπών CO2 από την βιομηχανία στην παραγωγή κατά 10%.

• Μείωση στη χρήση του νερού κατά 25% σε περιοχές με περιορισμένους υδάτινους πόρους.

• Εξάλειψη 53.500 μετρικών τόνων συσκευασίας επιτυγχάνοντας το 80% του στόχου για το 2020.

• Αύξηση της εμβέλειας του προγράμματος προμήθειας βιώσιμου κακάο «CocoaLife» φτάνοντας τους 120.500 αγρότες κακάο (αύξηση 31% έναντι 2016) σε 1.085 κοινότητες (αύξηση 26%)

• Προωθούνται περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή σιταριού σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω του προγράμματος βιώσιμου σιταριού «Harmony», επιτυγχάνοντας μείωση κατά 20% στη χρήση φυτοφαρμάκων

• Διευρύνθηκε η δέσμευση της εταιρείας για το βιώσιμο σιτάρι μέσω του προγράμματος «Harmony» για την προμήθεια του 100% των αναγκών σιταριού της στην ΕΕ έως το 2022.

• Διατήρηση του στόχου στο 100% της διεθνούς πρωτοβουλίας για το βιώσιμο φοινικέλαιο (Roundtable on Sustainable Palm Oil – RSPO) με επίτευξη 96% ιχνηλασιμότητα του φοινικέλαιου μέχρι τον μύλο παραγωγής.

• Το 15% των αυγών που χρησιμοποιήθηκαν σε προϊόντα παγκοσμίως ήταν παραγωγής εκτός κλουβιού με στόχο να φτάσει στο 100% στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι το 2020 και στον υπόλοιπο κόσμο έως το 2025.

Σνακ ισορροπημένης διατροφής

• Αυξήση των προϊόντων ισορροπημένης διατροφής με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το βασικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

• 12,8% των εσόδων προέρχονται από προϊόντα μεμονωμένων μερίδων σε ατομικές συσκευασίες με 200 θερμίδες ή λιγότερο, σε ευθυγράμμιση με το στόχο για την επίτευξη 15% το 2020.

• Μειώθηκε η χρήση αλατιού κατά 1,4% σε σχέση με το συνολικό χαρτοφυλάκιο των σνακς και 2% στο Oreo παγκοσμίως. Επίσης μειώθηκαν τα κορεσμένα λίπη στα μαλακά κέικ Barni κατά 13% και στα κράκερ Ritz και TUC κατά 2 και 3% αντίστοιχα. Επετεύχθη μείωση της ζάχαρης κατά 1% παγκοσμίως για τα belVita και κατά 5% στις σοκολάτες Green&Black.

Ασφάλεια

• Επίτευξη μείωσης κατά 33% των Συνολικών Καταγεγραμμένων Περιστατικών και κατά 27% για όλα τα περιστατικά για όλους τους εργαζομένους.

• Πιστοποιήθηκε 91% των συνεργαζόμενων παρασκευαστών και το 98% των προμηθευτών με βάση την πιστοποίηση Foundation for Food Safety Certification 22000, που αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα για την παγκόσμια ασφάλεια των τροφίμων.

Τοπικές κοινωνίες

• Χορήγηση άνω των 45 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργασίες με τοπικές κοινωνίες για την προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής επιδρώντας θετικά στη ζωή 1,5 εκατομμυρίου παιδιών σε 18 χώρες μέσα από τη βελτίωση της γνώσης σε θέματα διατροφής, την πρόσβαση σε καθαρό φρούτα και λαχανικά καθώς και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ