Χαμόγελο: Συμμετέχει στην πρωτοβουλία Notfound

Σήμερα γιορτάζεται για πρώτη φορά η Ημέρα #NotFoundDay. Ωστόσο, τι είναι το Notfound? Η ψηφιακή εφαρμογή Notfound μετατρέπει τις μη λειτουργικές σελίδες με ένδειξη «Σφάλμα 404» σε αφίσες εξαφανισμένων παιδιών.

Η έξυπνη αυτή ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe», της οποίας ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου αποτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Child Focus από το Βέλγιο και την εταιρεία FamousGrey.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τον συνεργαζόμενο φορέα της πρωτοβουλίας Notfound στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή Notfound έχει ενεργοποιηθεί σε περισσότερες από 5.700 ιστοσελίδες μέχρι σήμερα.

Στόχος της Ημέρας #NotFoundDay είναι να ενθαρρύνει τους κατόχους ιστοσελίδων και τις εταιρείες να «κατεβάσουν» με απλό και πρακτικό τρόπο αυτή την έξυπνη τεχνολογική εφαρμογή προκειμένου να βοηθήσουν τη διαδικασία εντοπισμού των εξαφανισμένων παιδιών.

«Σήμερα υπάρχουν περίπου 1.5 εκατομμύρια ιστοσελίδες στον κόσμο. Κατά μέσο όρο περίπου το 7% των επισκέψεων σε κάθε ιστοσελίδα καταλήγει σε σελίδα με ένδειξη «Σφάλμα 404». ΄Έστω και το 1% αυτών των ιστοσελίδων να εγκαθιστούσε την εφαρμογή Notfound.org, μπορείτε να φανταστείτε τις πιθανότητες να εντοπιστεί ένα εξαφανισμένο παιδί. Πρόκειται για έναν τόσο απλό τρόπο με τον οποίο μπορείς να προσφέρεις βοήθεια», τονίζει η κα. Gail Rego, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της «Missing Children Europe».

Κάθε 2 λεπτά εξαφανίζεται ένα παιδί στην Ευρώπη. Προκειμένου να βοηθήσουμε στη διαδικασία αναζήτησης αυτών των παιδιών και να δώσουμε ελπίδα στους γονείς τους, η εφαρμογή NotFound επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των ψηφιακών ιστοσελίδων να προβάλλουν αυτόματα την φωτογραφία και τα στοιχεία ενός εξαφανισμένου παιδιού στις σελίδες με ένδειξη «Σφάλμα 404».

Η δυνατότητα αυτή συντελεί στην ευρύτερη προώθηση του περιστατικού εξαφάνισης ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους μπορούν να διαθέτουν χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών.

Περισσότερες από 92 εκατομμύρια φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών απεικονίζονται με ένα ρυθμό που ξεπερνά τις 42.000 φωτογραφίες σε καθημερινή βάση. Η ψηφιακή εφαρμογή NotFound ενσωματώνει τεχνολογία εντοπισμού, ενώ οι χρήστες του διαδικτύου βλέπουν μονάχα τις λεπτομέρειες περιστατικών εξαφάνισης που εντοπίζονται γεωγραφικά και σε τοπικό επίπεδο με την θέση του χρήστη.

«Ως πατέρας εξαφανισμένου παιδιού για περισσότερη από μία δεκαετία έχω υποστηρίξει την χρήση της εφαρμογής notfound.org 404 από τότε που πρωτοξεκίνησε, ενώ έχω πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εξάπλωσης αυτής της δυνατότητας. Είναι δωρεάν και εύκολη στη χρήση και μπορεί να βοηθήσει οικογένειες να ενωθούν και πάλι. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την πρωτοβουλία και παροτρύνω όλους να εξετάσουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αυτής της εφαρμογής στις ιστοσελίδες σε όλη την Ευρώπη» τονίζει ο Kevin Gosden, πατέρας του Andrew Gosden, που εξαφανίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2007.

Οι έρευνες για τα περιστατικά εξαφανισμένων παιδιών απαιτεί έναν τεράστιο όγκο χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού από την αστυνομία. Με την εφαρμογή NotFound.org μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με απλό και άμεσο τρόπο.

Το Notfound βοηθά και με άλλους τρόπους τους κατόχους ιστοσελίδων αυξάνοντας το «ranking» των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης της Google. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ενώ οι περισσότεροι χρήστες στους οποίους εμφανίζεται σελίδα με ένδειξη «Σφάλμα 404» εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα, το notfound βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη κάνοντας ακόμα και την πιο λειτουργική σελίδα εξαιρετικά χρήσιμη.

Τον περασμένο Ιούλιο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου προώθησε ένα ψήφισμα προκειμένου να υποστηρίξει την καμπάνια Notfound σε όλες τις ιστοσελίδες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Αστυνομία του South Yorkshire έχει εφαρμόσει το NotFound στις ιστοσελίδες της. Αυτά τα παραδείγματα είναι σημαντικά και μπορούν να εμπνεύσουν και άλλες αρχές και κατόχους ιστοσελίδων να πράξουν το ίδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ