CSR HELLAS: Παρουσιάζει το Πρόγραμμα GEFYRA στη περιφέρεια Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, το CSR HELLAS, σε συνεργασία με τη  Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο «Κώστας Καραπούλιος» του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος Gefyra (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration), το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου προσφοράς από τις επιχειρήσεις ποιοτικών θέσεων «προετοιμασίας για απασχόληση» σε 3 άξονες: μαθητεία (apprenticeship), πρακτική άσκηση (internship), επαγγελματική κατάρτιση (traineeship).

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, των Επιμελητηρίων Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και των Συνδέσμων Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων για το θέμα του χάσματος δεξιοτήτων, η παρουσίαση του προγράμματος με πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις και τους φορείς για συνεργασία στο Πρόγραμμα και δέσμευση σε παροχή ποιοτικών θέσεων εργασίας στους 3 άξονες καθώς και ανάδειξη της συνεργασίας με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο του CSR Hellas κ. Μαρία Αλεξίου οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2030 και οι δράσεις του Δικτύου για την εκπαίδευση και τους νέους, το Πρόγραμμα GEFYRA και οι στόχοι του από την κ. Αθανασία Καραμέρου, Υπεύθυνη Συντονισμού Έργων του CSR Hellas  και από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιο Λάππα οι δράσεις για την ΕΚΕ της τράπεζας.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στα πλαίσια  της παρουσίασης του Προγράμματος GEFYRA και σε άλλες πόλεις της χώρας διοργανώνεται εκδήλωση στη Ξάνθη στις 5 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο πλαίσιο του Προγράμματος ERA-Mobilcar που έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (φαινόμενο brain drain).

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η Direction.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ