INTERAMERICAN: «Τρέχει» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Με 126 συμμετοχές εργαζομένων, η INTERAMERICAN δήλωσε και φέτος εντυπωσιακά παρούσα στον 10ο Συμβολικό Αγώνα Δρόμου «Greece Race for the Cure», που οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα, στις 7 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Η εταιρεία, με τη μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων της που περπάτησαν τη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων ή έτρεξαν στα 5 χιλιόμετρα, ανέδειξε τον στόχο του οργανισμού για διάδοση του μηνύματος σχετικά με την αξία της την πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση της νόσου. Το ενδιαφέρον της INTERAMERICAN για πρόληψη και φροντίδα της υγείας συνδέεται με τον πρωτοποριακό ρόλο της στην ασφάλιση της υγείας και ανταποκρίνεται, στο πεδίο της εταιρικής υπευθυνότητας, στον 3ο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. («Καλή Υγεία και Ευημερία»).

Ο καρκίνος του μαστού, η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο για γυναίκες, προλαμβάνεται ή εφόσον έχει διαγνωσθεί, αντιμετωπίζεται. Η κατάλληλη ενημέρωση μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη μείωσης της θνησιμότητας κατά 20-30% σε άτομα άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το «Άλμα Ζωής», στην Ελλάδα διαπιστώνονται 6.000 νέες περιπτώσεις ετησίως και σημειώνονται περίπου 1.800 θάνατοι, ενώ τα μεγέθη στην Ευρώπη, αντιστοίχως, ανέρχονται σε 430.000 και 132.000 αντιστοίχως. Είναι σημαντικό ότι τα ποσοστά πενταετούς επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού είναι υψηλά σε περίπτωση διάγνωσης σε πρώιμο στάδιο (98,6% αν δεν υπάρχει διήθηση σε λεμφαδένες) και σε αρχικό στάδιο (83,8% με διήθηση), αλλά είναι χαμηλά (23,3%) αν η νόσος είναι μεταστατική.

Για τον ίδιο στόχο, η INTERAMERICAN «έτρεξε» με εργαζομένους και συνεργάτες του τοπικού γραφείου πωλήσεων και στον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», υπογραμμίζοντας έτσι την υποστήριξη της υγείας με καλές συνήθειες, όπως είναι η σωματική δραστηριότητα και άθληση. Το «Lake Run» οργανώθηκε για 12η χρονιά στις 22 και τις 23 Σεπτεμβρίου, από τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών» Ιωαννίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ