My market: Χορηγός Φροντίδας στην 6η ATHENS BIENNALE

Τα My market στηρίζουν ως Χορηγός Φροντίδας την 6η Μπιενάλε της Αθήνας με θέμα «ΑΝΤΙ».

Το μεγαλύτερο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός σύγχρονου πολιτισμού στη χώρα μας, η 6η Biennale της Αθήνας πραγματοποιείται φέτος στo κέντρο της πόλης, δίνοντας ζωή σε ιστορικά κτήρια. Η φετινή Διοργάνωση πραγματεύεται την αντισυμβατικότητα, μέσα από μια νέα προσέγγιση στην καθημερινότητα και τους χώρους που αυτή κατοικεί.

Τα My market επέλεξαν να στηρίξουν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα στη χώρα μας, πρεσβεύοντας ότι η αλλαγή, η εξέλιξη και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα με τρόπους «αντισυμβατικούς» αποτελεί μονόδρομο για τις επιχειρήσεις του σήμερα. Επιχειρήσεις που τολμούν, αναπτύσσονται, προσαρμόζονται αλλά και επηρεάζουν με το δικό τους τρόπο την κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών της.

Το έργο του Sirous NamaziLeaning Horizontal” αποτελεί ένα από τα βασικά οχήματα της χορηγίας των My market, καθώς παρουσιάζει ένα σύστημα ραφιών super market.

Ο καλλιτέχνης SIROUS NAMAZI

Γεννημένος στο Ιράν , o Sirus Namazi , έζησε στη Σουηδία μόλις από τα εφηβικά του χρόνια. Αναπόσπαστο μέρος της καλλιτεχνικής διαδικασίας που ακολουθεί στη γλυπτική, τη φωτογραφία και το video είναι η συλλογή «θραυσματικών» φαινομένων της καθημερινής ζωής, ενώ δουλεύει χρησιμοποιώντας παράλληλα πολλά διαφορετικά αναπαραστατικά μέσα.

Το έργο “Leaning Horizontal” παρουσιάζει ένα σύστημα ραφιών supermarket, γεμάτο προϊόντα. Το γλυπτό είναι τοποθετημένο ώστε να στηρίζεται στον τοίχο, με γωνία κλίσης 45 μοιρών. Η κλίση αυτή διαταράσσει την αντιληπτική ικανότητα του θεατή και τον καλεί να το επανανοηματοδοτήσει. Όπως στηρίζεται στο κατακόρυφο επίπεδο, το αντικείμενο γίνεται εικόνα, η πραγματική χρησιμότητα παραπέμπει σε ζωγραφικό έργο.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει πάνω από 100 διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών θεωρητικοί, κριτικοί και δημιουργοί του καλλιτεχνικού χώρου οποιασδήποτε εθνικότητας.

Πρόκειται για μια πολύ τιμητική συνεργασία που προσκαλεί τους Αθηναίους, να περιηγηθούν στα κτήρια-σύμβολα της πόλης και να απολαύσουν μια περιπετειώδη διαδρομή μέσα στη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα, σκηνοθετημένη από τη τέχνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ