Συνάντηση Κώστα Σκρέκα με τον Επίτροπο Ενέργειας κ. Cañete

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο αρμόδιο για την ενέργεια και το περιβάλλον, κ. Miguel Arias Cañete.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Cañete περιέγραψε τους νέους στόχους της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, τη συμβολή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα έτη 2020 και 2050 , αλλά και την πολιτική για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ο κ. Σκρέκας εξέφρασε τη δέσμευση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να εφαρμόσει τη νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις τόσο στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης όσο και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επισήμανε, επίσης, ότι για την υλοποίηση αυτών των επενδυτικών ευκαιριών πρέπει να οριστικοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα και να αντιμετωπιστούν επειγόντως οι προκλήσεις της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττική-Κρήτη-Κύπρος και η προοπτική πρόσβασής του σε χρηματοδότηση από τα κονδύλια του Ταμείου για τη Διασύνδεση της Ευρώπης (CEF), εφόσον παραμείνει στον κατάλογο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ