Νέα μέλη στην EKOCYCLE

Ο παγκοσμίου φήμης μουσικός καλλιτέχνης και παραγωγός, will.i.am και η «The Coca-Cola Company» ανακοίνωσαν σε μία ιδιωτική εκδήλωση πως το Levi’s® brand, η MCM, η RVCA και η Case-Mate θα συνεργαστούν με τους Beats by Dr. Dre® και New Era® αποτελώντας τα νέα μέλη της κοινωνικής πρωτοβουλίας EKOCYCLE™.

Η πρωτοβουλία του EKOCYCLE αναπτύχθηκε με στόχο να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές στις επιλογές που μας προσφέρονται καθημερινά γύρω από την ανακύκλωση και να ενισχύσει τις καταναλωτικές τους αποφάσεις, ως μέρος ενός κοινωνικού κινήματος για αλλαγή. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζει την ανακύκλωση, βοηθώντας του καταναλωτές να αναγνωρίσουν πως τα πράγματα που θεωρούν ως απορρίμματα σήμερα, μπορεί να είναι μέρος κάποιου προϊόντος που θα χρησιμοποιήσουν αργότερα στην καθημερινότητά τους. Με αφοσίωση στην υποστήριξη ενός περισσότερο βιώσιμου περιβάλλοντος,  η κοινωνική πρωτοβουλία EKOCYCLE, δεσμεύεται να αναγνωρίζει προϊόντα, όπως διαφορετικά πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια από αλουμίνιο, τα οποία μπορούν να αναδιαμορφωθούν σε ανακυκλωμένα προϊόντα και να χρησιμοποιηθούν ως νέα στη βιομηχανία της Μόδας, με τη βοήθεια μερικών από τα σημαντικότερα brands που διαμορφώνουν τις τάσεις.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, θα φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών μέσω εταιρειών,  οι οποίες δέχθηκαν να παράγουν αγαθά, ως ένα βαθμό από ανακυκλωμένα υλικά:

•    Limited edition Levi’s® 501® Waste<Less™ jean – Φτιαγμένο κατά μέσο όρο με 8 διαφορετικά είδη ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών ανά jean, το Levi’s® Waste<LessTM 501® jean θα βρίσκεται διαθέσιμο στα καταστήματα από τον Απρίλιο 2013 στην τιμή των 110€, μέσω του παγκόσμιου δικτύου καταστημάτων Levi’s®* αλλά και online στο levi.com.  *Το συγκεκριμένο προϊόν δεν θα διατίθεται στην Ελλάδα

•    Beats by Dr. Dre® EKOCYCLE™ headphones – Τα ακουστικά της Beats StudioTM
είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια για να αποκαλύψουν το πλήρες ηχητικό φάσμα της μουσικής. Μέσω του EKOCYCLE™, η Beats® προσφέρει εξαιρετικό ήχο χρησιμοποιώντας υλικά που διαφορετικά θα είχαν πεταχτεί. Μαζί, το EKOCYCLE™ και η Beats® προσφέρουν μια εμπνευσμένη εμπειρία ήχου. Τα EKOCYCLE™ Studio Headphones περιλαμβάνουν 31% ανακυκλωμένα υλικά, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά είδη από ανακυκλωμένα PET πλαστικά μπουκάλια και είναι από τώρα διαθέσιμα online στο Beatsbydre.com και σε παγκόσμια e-shops. Τα ακουστικά κοστίζουν $349.95.
•    Case-Mate® Barely There Case  – Από τώρα διαθέσιμη στα Best Buy stores των Ηνωμένων Πολιτειών και στο www.bestbuy.com/casemate, η EKOCYCLE™ “Barely There” Θήκη επεκτείνει τη ζωή των πλαστικών πέραν του χώρου υγειονομικής ταφής. Φτιαγμένη από 100% ανακυκλωμένο PET (Polyethylene Terephthalate), ένα ημιδιαφανές, γυαλιστερό φινίρισμα αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ το smartphone σας. Το εξαιρετικά ελαφρύ, μινιμαλιστικό του σχέδιο, προσφέρει  ένα στυλάτο αποτέλεσμα, ενώ το EKOCYCLE λογότυπο είναι χαραγμένο, δημιουργώντας μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Η θήκη κοστίζει $35.

•    New Era® καπέλα – Η EKOCYCLE™ Cap Collection διαθέτει δύο καπέλα – το 59FIFTY® fitted και το 9FIFTY ™ Strapback. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο υλικό που αποτελείται από ένα παραδοσιακό ύφασμα πολυεστέρα και ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα καπέλα κοστίζουν $30-45.

Επιπρόσθετες συνεργασίες θα ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά, αναφορικά με γνωστά προϊόντα μεγάλων brands, από αντικείμενα καθημερινής χρήσης μέχρι και είδη πολυτελείας. Tο EKOCYCLE προωθεί μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα με βάση τη διατηρησιμότητα – διαθέσιμα προς πώληση – τα οποία σχεδιάζονται για λόγους ευαισθητοποίησης γύρω από την ανακύκλωση – κάνοντας ένα βήμα μπροστά – καθώς ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες επιλογές του τρόπου ζωής των καταναλωτών με φιλόδοξα, ωστόσο προσβάσιμα προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται εν μέρει από ανακυκλωμένα υλικά.

Τα απορρίμματα είναι απλώς απορρίμματα, μόνο όταν τα πετάμε,” δήλωσε ο will.i.am. “Πρέπει να εκτιμούμε τα πράγματα που καταναλώνουμε και να γίνουμε μια βιώσιμη κοινωνία  η οποία πάει μπροστά, σε έναν κόσμο με μηδέν απορρίμματα.” Μέσω του EKOCYCLE, θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους καταναλωτές σε σχέση με τις επιλογές που προσφέρονται καθημερινά γύρω από την ανακύκλωση  και να ενισχύσουμε τις καταναλωτικές τους αποφάσεις ως μέρος μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας για αλλαγή.”

Η «The Coca-Cola Company»  πρόκειται να πραγματοποιήσει ελάχιστη οικονομική δέσμευση ύψους $1 εκατομμυρίου για τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο να στηρίξει επιπλέον οργανισμούς σε σχέση με την ανακύκλωση και την ανάπτυξη της κοινωνίας. Αυτή η δωρεά λειτουργεί επιπρόσθετα σε, και ανεξάρτητα από, τις φιλανθρωπικές δεσμεύσεις του 1% των κερδών μέσω του «The Coca-Cola Foundation».

Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία του EKOCYCLE όπου πορεύεται με άλλα πολύ γνωστά brands αναφορικά με την εκπαίδευση του κόσμου και των κοινωνιών  σε σχέση με τον σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και του βιώσιμου lifestyle,” δήλωσε η Bea Perez, vice president και chief sustainability officer του «The Coca-Cola Company». “Είναι βασικός πυρήνας της δουλειάς μας το να θέλουμε να εξαφανίσουμε τα απορρίμματα και να ρίξουμε φως στο ταξίδι που όλοι πρέπει να κάνουμε, για να οδηγήσουμε αυτές τις πράξεις μπροστά. Μαζί με τον will.i.am, αναπτύσσουμε ένα brand γύρω από τη διατηρησιμότητα και δημιουργούμε ένα κίνημα για να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, από αυτό που μπορεί ένας άνθρωπος να πετύχει μόνος του. Είναι το ‘εγώ’ και το ‘εμείς’ που γίνονται ένα. Αυτό είναι το EKOCYCLE.”

Η Earth911®, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο κατάλογο ανακύκλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες  με περισσότερους από 1.5 εκατομμύρια τρόπους ανακύκλωσης, θα παράσχει έναν διαδραστικό και προσβάσιμο κατάλογο ανακύκλωσης για τους καταναλωτές στο EKOCYCLE.com.

Το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, ο will.i.am, η «The Coca-Cola Company» και στελέχη όλων των συνεργατών των brands βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν το λανσάρισμα του EKOCYCLE. Το event περιελάμβανε επίδειξη με υλικά διατηρησιμότητας διασκορπισμένα στον χώρο,  τα οποία επέτρεπαν μια εσωτερική ματιά στην ιστορία και στην  ανάπτυξη του EKOCYCLE. Αντί για δώρα στην εκδήλωση,  πραγματοποιήθηκε δωρεά στο « Keep New York City Beautiful». Τα έσοδα θα διατεθούν για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα τοπικά πάρκα.

Για να εξασφαλιστεί ότι το λανσάρισμα του EKOCYCLE είχε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ο will.i.am και η «The Coca-Cola Company» συνεργάστηκαν  με την εταιρεία The CarbonNeutral Company. Η εκδήλωση πιστοποιήθηκε ως CarbonNeutral® σε συμφωνία με το πρωτόκολλο CarbonNeutral Protocol και θα αξιοποιήσει μονάδες άνθρακα από ένα έργο της Βραζιλίας, που χρησιμοποιεί  αγροτικά απορρίμματα για να παράξει ενέργεια.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία του EKOCYCLE brand επισκεφθείτε το EKOCYCLE.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ