Διάκριση της INTERAMERICAN στον θεσμό «Bravo 2018» για την «Πολιτική Ακεραιότητας και Καταπολέμησης της Απάτης»

Για τη διάκρισή της στον πυλώνα της Εταιρικής Διακυβέρνησης βραβεύθηκε η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo 2018», που οργανώνει ετησίως το Quality Net Foundation. Κατά την ένατη εκδήλωση διαλόγου και βραβεύσεων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αξιολογήθηκε και αναγνωρίστηκε με διάκριση η «Πολιτική Ακεραιότητας και Καταπολέμησης της Απάτης» (Integrity and Fraud Policy) της εταιρείας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της INTERAMERICAN αναδείχθηκε μεταξύ των υποψηφιοτήτων από την επιχειρηματική κοινότητα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία διαλόγου του θεσμού «Bravo», με τη συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων, οι οποίοι συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Στον θεσμό «Bravo» αναπτύσσεται ένας κοινωνικός διάλογος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία των πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στα «Bravo» αποτελούν «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον. Οι «Πρεσβευτές» με τις πρωτοβουλίες τους συμβάλλουν στη δημιουργία της «Ελλάδος του Αύριο». Η INTERAMERICAN παραμετροποιεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη, πέρα από τις 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) του Ο.Η.Ε., τα 20 κριτήρια του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας στους πυλώνες της στρατηγικής, της διαδικασίας διαχείρισης, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας και έχει αναδειχθεί για το 2017 σε «Sustainable Company», σε top επίπεδο, στο πλαίσιο της κίνησης «Sustainable Greece 2020».

Εκ μέρους της  INTERAMERICAN, ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής υπευθυνότητας, δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Για την εταιρεία μας, η Πολιτική για την Ακεραιότητα και την Καταπολέμηση της Απάτης είναι ένας μηχανισμός προστασίας για τη βιωσιμότητά της, που λειτουργεί με βάση τις εταιρικές αξίες. Στη Διακυβέρνηση, η έμφαση στην Ακεραιότητα μεταφράζεται σε ελαχιστοποίηση κάθε κινδύνου που θα μπορούσε να απειλήσει την εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα διαφυλάσσει και το νόημα της Υπευθυνότητας από στρεβλώσεις. Ακεραιότητα και Υπευθυνότητα αποτελούν αξίες συμφωνημένες στην εταιρική κοινωνία της INTERAMERICAN και η Κανονιστική Συμμόρφωση, ο Εσωτερικός Έλεγχος, η Διαχείριση Κινδύνων τις αναδεικνύουν λειτουργικά. Είναι σημαντικό το γεγονός πως αυτές οι αξίες αναγνωρίζονται και υποστηρίζονται από πρωτοβουλίες κωδικοποίησης αρχών, όπως είναι το Οικουμενικό Σύμφωνο και ο Ελληνικός Κώδικας Βιωσιμότητας, αλλά και από θεματοφύλακες, όπως είναι το Δίκτυο CSR Hellas, οι Εποπτικές Αρχές και άλλοι θεσμικοί οργανισμοί, με τους οποίους συμπορεύεται η INTERAMERICAN». Η Πολιτική της εταιρείας για την Ακεραιότητα και Καταπολέμηση της Απάτης ανταποκρίνεται στον Στόχο 16 των UN Sustainable Development Goals.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ