Εκδήλωση για την επέτειο 40 χρόνων από την ίδρυση του Σπιτιού της Ευρώπης Αθηνών

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του Σπιτιού της Ευρώπης Αθηνών (1978-2018) πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με ενημερωτικό και μουσικό πρόγραμμα.

Στην επετειακή αυτή διοργάνωση  μίλησαν η πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης Αθηνών, Εύη Μαλλούχου η οποία αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε μέσα στα 40 χρόνια από την ίδρυση  του σωματείου, με πίστη στις ευρωπαϊκές αξίες  της συνεργασίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης και στόχο πάντα την πληροφόρηση του Έλληνα Πολίτη για θέματα γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύγχρονη πραγματικότητα (25 διεθνή συνέδρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εργασία, το περιβάλλον, τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών κ.ά.). Η πρόεδρος τόνισε επίσης τη συμβολή του Σπιτιού Ευρώπης Αθηνών στην προβολή ελληνικών θεμάτων σε ενημερωτικές συναντήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη σύσφιγξη των σχέσεων  ομάδων Ευρωπαίων πολιτών, με ανταλλαγές φιλοξενίας.

Η  μακρόχρονη πορεία του Σπιτιού της Ευρώπης  Αθηνών παρουσιάστηκε με την προβολή ενός 15λεπτου βίντεο αναδεικνύοντας και τη συμμετοχή πολλών γνωστών προσώπων  της πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής του τόπου μας , στις πολυάριθμες εκδηλώσεις του.

Την εκδήλωση  χαιρέτησαν με ομιλίες τους οι:  Χάρης Κούντουρος, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Μίκα Ιωαννίδου, δικηγόρος, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και ο Σταύρος Βαρδαλάς, νομικός σύμβουλος ΕΒΕΑ, πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης «ΒΥΡΩΝ»

Παρέστησαν επίσης οι: Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής επικρατείας Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, βουλευτής επικρατείας Ν.Δ., Ανδρέας Καραμάνος  πρ.  γεν.γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Ειρήνη Μαυροπούλου πρ. γενική γραμματέας ισότητας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης πρ. πρόεδρος Τράπεζας Αττικής, Ισμήνη Κριάρη πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου κ.ά.

Στο πλαίσιο της εορταστικής αυτής εκδήλωσης τιμήθηκε η τ. υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου για τη σημαντική  συμβολή της στο έργο του Σπιτιού Ευρώπης Αθηνών αλλά και γενικότερα για τη ξεχωριστή προσφορά της στην πολιτική ζωή καθώς και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Για την προσωπικότητα και το έργο της μίλησε θερμά ο Νίκος Γιαννής, Δρ. Ευρωπαϊκών Σπουδών, στέλεχος Ε.Ε. που είχε και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης.

Η ίδια επεσήμανε: «Η Ευρώπη είναι το μεγαλύτερο κεκτημένο μας με εμπροσθοφυλακή τις κοινές μας αξίες».

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και διευθυντής του τομέα Διεθνών Σχέσεων στο τμήμα ΔΕΠΣ , Πάντειο Πανεπιστήμιο  Κώστας Α. Λάβδας εντυπωσίασε με τις εμπεριστατωμένες απόψεις του στην ομιλία του «Αναζητώντας σήμερα το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης: Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη» τονίζοντας την αρχή της διάχυτης αμοιβαιότητας και τις κοινές αξίες  που διέπουν και μπορούν να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μια μικρή συναυλία με τραγούδια της Αναγέννησης που παρουσίασαν οι: Τίνα Ανδρικοπούλου, τραγούδι, Λευτέρης Ανδριώτης, λύρα, Νίκος Κατριτζιδάκης, φλάουτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ