Interamerican: Στηρίζει για 12 συναπτά έτη την ΜΚΟ «Διογένης»

Η αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης αποτελεί, εδώ και 12 χρόνια, βασικό στόχο του μη κυβερνητικού οργανισμού «Διογένης». Ο οργανισμός καθ’ όλη τη διαδρομή της πολύπλευρης προσπάθειάς του για την υποστήριξη των αστέγων, απόρων και των προσφύγων που καταφεύγουν στην Ελλάδα, έχει σταθερά συνοδοιπόρο του την INTERAMERICAN. Η εταιρεία και φέτος, ασφάλισε δωρεάν με ταξιδιωτικές καλύψεις την αποστολή 21 ατόμων της αντιπροσωπευτικής για τη χώρα μας ομάδας, που ταξίδεψε στο Μεξικό και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Αστέγων. Στη διοργάνωση η ελληνική ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007, με χορηγό την INTERAMERICAN.

Το πιο λαοφιλές άθλημα, με κεντρικό μήνυμα «Γκολ στη Φτώχεια», αποτελεί τρόπο για να διαχυθεί παγκοσμίως η ιδέα της ένωσης όλων των δυνάμεων για την προστασία και την κοινωνική ένταξη των πιο αδύναμων ανθρώπων, που δεν έχουν στέγη, τροφή, εργασία και σταθερή κοινωνική αναφορά. Ο θεσμός του παγκοσμίου τουρνουά street soccer «Homeless World Cup», που έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου, συγκέντρωσε φέτος, από τις 11 έως τις 19 Νοεμβρίου, 64 ομάδες Αστέγων -48 ανδρικές και 16 γυναικείες- που εκπροσώπησαν 48 χώρες. Το τουρνουά φιλοξενήθηκε από την πόλη του Μεξικού και διεξήχθη στην ιστορική πλατεία Zocalo. Η ελληνική αποστολή απαρτίστηκε αγωνιστικά από 8 άνδρες και 8 γυναίκες, που προέρχονται από το δίκτυο διανομέων του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και από δομές αλληλεγγύης και ψυχικής υγείας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η INTERAMERICAN, που ήταν παρούσα και μέσω της λειτουργικής συμμετοχής στελέχους της στην αποστολή, κάλυψε υγειονομικά – ιατροφαρμακευτικά, για νοσηλεία και ασφάλιση ζωής από ατύχημα,καθώς και για αστική ευθύνη τα μέλη της αποστολής. Η υποστήριξη, που παρέχει γενικότερα η εταιρεία στον «Διογένη», είναι ευρεία. Η INTERAMERICAN ενισχύει, επιπλέον, τη διανομή του εξαιρετικού περιοδικού «σχεδία» -πρωτόλειας μορφής κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την ενσωμάτωση των αστέγων στην κοινωνία- διαθέτοντας σταθερό πόστο πωλήσεων στα γραφεία της κάθε μήνα, με την εθελοντική συνδρομή των εργαζομένων της. Ακόμη, κατά το 2017 και το 2018 η εταιρεία προσέφερε συνδρομητικά στον οργανισμό το οικονομικό έπαθλο που κατέκτησε η ομάδα της, ως πρωταθλήτρια στο ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Εξάλλου, πρόσφατα η INTERAMERICAN χορήγησε και την ασφάλιση της νέας στέγης – κέντρου δραστηριοτήτων του «Διογένη» στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

«Για την εταιρεία, η αντιμετώπιση της φτώχειας με μοχλό την αλληλεγγύη αποτελεί πρωτεύοντα στόχο βιωσιμότητας των κοινωνιών και πρακτική εταιρικής υπευθυνότητας, κατ’ επιταγήν και του πρώτου από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 – στοιχείο, που αναδεικνύεται και στην ´Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της INTERAMERICAN, που δημοσιοποιήσαμε πρόσφατα» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας. Σχετική είναι και η επαναλαμβανόμενη πρωτοβουλία της εταιρείας, αυτές τις ημέρες, για την υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) με χορηγία του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού για τους αστέγους και απόρους, που οργανώνει η κοινωνική δημοτική δομή. Η σταθερή συνεργασία της INTERAMERICAN με το ΚΥΑΔΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι επίσης πολυετής -από το 2012- στο βάθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ